Bosna i Hercegovina

BiH će se ugušiti u vlastitom smeću

Bez hitne intervencije, strategije i akcije lokalnih i državnih vlasti stanje se može samo pogoršati jer se tone otpada svakodnevno odlažu po cijeloj zemlji. Uz to, potrebno je uložiti mnogo više napora u edukovanju stanovništva o važnosti očuvanja okoliša. U protivnom BiH će se ugušiti u vlastitom smeću.

Rat protiv vakcinacije: Lažne vijesti i nepovjerenje u nauku glavne pretpostavke za globalne epidemije

Vakcinacija nije ni zavjera svjetskih moćnika niti je stvar drugačijeg mišljenja. Vakcinacija je jedno od najvećih naučnih dostignuća čovječanstva i temelj opšte zdravstvene kulture koja je proteklih decenija spasila milione života i dovela do istrebljenja nekada smrtnosnih bolesti

Davor Dragičević: Nećete mi podmetnuti dvojicu inspektora, u ponedjeljak ide prvih hiljadu tužbi!

"Jataci skrivači dokaza saučesnici i ubice u predmetu brutalnog ubistva Davida Dragičevića su za sada Darko Ilić, Dragan Lukač, Dalibor Vrećo, Željko Karan, Darko Ćulum, ima ih još... Nećete mi podmenuti dvojicu inspektora...To ne dolazi u obzir."

JURICA PAVIČIĆ Zbog odluke da zagrebačko Sveučilište dodijeli doktorat Draganu Čoviću, ja svoj vraćam!

Ne znam za druge, ali znam za sebe. Isti doktorat koji ima Dragan Čović, meni ne treba. Vraćam vam ga.

Boško i Admira: Ljubav za sva vremena

“Na polovini mosta već su bili mrtvi, a onaj koji je povukao obarač nosio je uniformu i nikad nije proglašen ubicom.“

Davor i Muriz u Sarajevu poručili: U ovoj državi nema pravde, ali mi ne odustajemo

"Tražim sva imena od 18. marta i prije, svih jataka, saučesnika, ubica. Ja vam nikada neću oprostiti Davida Dragičevića, ni Dženana Memića ni svu ostalu djecu. Zločinci i ubice nemaju ni brata ni kuma"

Zlatko Dizdarević: Juriš u samoću

Davno je još Meša Selimović, zato i proglašen izdajicom, napisao da "uskoro nećemo znati ni ko smo, da zaboravljamo već da nešto i hoćemo..." To je, evo, došlo. I ne vodi nas nikuda, sem u – bezizlaz i samoću. A kad se odrekneš sebe, ništa drugo i ne može ostati.

Večeras u Tuzli promocija prvog broja kritičkog i subverzivnog fanzina REVIZOR

Radnicki Univerzitet je gradjanska inicijativa Udruzenja gradjana Front Slobode, koja osigurava aktivno učestvovanje građana u ekonomskom i političkom životu BIH sa akcentom na pitanja javnog dobra.

Čedo Kapor: Život nevjerovatniji od filma

Rijetki ljudi na planeti mogu reći da su živjeli uzbudljivijim životom od onog kojeg je vodio Čedo Kapor, a još je manji broj onih koji mogu tvrditi da su do samog kraja ostali vjerni svojim idealima

Faris Begović: Ma gdje ću na onu stranu, da me neko ubije?

Predstavljeni smo kao stranci u vlastitom gradu, vječno proganjani i traženi kao zadnji zločinci. Vidiš li suludost u ovome? Vidiš li sav taj besmisao i neosnovanost tih riječi? Pročitaj još jednom, pažljivo. Napravi korak do zida na Bulevaru, snažno zamahni rukom, dovoljno je. Srušiće se kao kula od karata.

Dan pobjede nad fašizmom: Zašto slavimo 9. maj?

Bosna i Hercegovina od svoje nezavisnosti zvanično priznaje 9. maj kao Dan pobjede nad fašizmom

Faris Halak: Evropska ili Uhljebska Unija?

Uvjeren sam, zahvaljujući čestoj komunikaciji sa mnogim građanima ove zemlje iz svih krajeva, da jedini rat koji građani osjećaju je bol u stomaku od izuzetno jakog oružja koje se naziva GLAD.

Sindikat solidarnosti – Trn u očima Sindikatima BiH

U Tuzlanskom kantonu se vodi 98 stečajnih postupaka. Većina ih traje već više od deset godina i vode ih uglavnom isti stečajni upravnici. Neki od stečajnih upravnika imaju više od 80 godina života, a na popisu stečajnih upravnika jedan od njih već odavno nije među živima.

Mostar: Vraća se stari sjaj Partizanskom spomeniku

Partizansko groblje u Mostaru je izgrađeno 1965. godine u čast svim Mostarcima poginulim u NOB-u.

Oni pobjeđuju: Kćerka čuvenog golmana Veleža obara rekorde i niže medalje

Lana Pudar je sa plivanjem krenula 2012. u školi plivanja KVS “Orka“ iz Mostara. Po nekim nezvaničnim rezultatima u disciplinama delfin 50m i 100m, među 10 je najboljih na svijetu i među tri najbolje mlade plivačice u Evropi u svom godištu.

Emina Talić Hakanović: Napravila je sebi radno mjesto nakon 37 odbijenica za posao.

Ova priča je jedna od onih koje pokazuju kako vrijedi sanjati i imati želje, te vjerovati u sebe i svoja znanja i sposobnosti. Emina je oduvijek željela raditi sa djecom i biti učiteljica i školovala se sa tim ciljem. Nakon završetka školovanja i brojnih pokušaja pronalaska posla odlučila je da prestane čekati na svoju šansu, te da umjesto toga stvori sama sebi jednu.