Bosna i Hercegovina

Kad jednoga dana padne totalitarni nacionalistički režim

Pričat ću im kako su moja zemlja i njezin narod bili izloženi strahovladi, teroru režima. O tome kako je režim nastojao kontrolirati svaku poru društva, određivati ljudima što će misliti i koga će voljeti. O tome kako se režim preko svojih poslušnika, režimskih medija i novinara, aktivista i doušnika, obračunavao sa svima koji mu se nisu htjeli pokoriti. Kako je uništavao tragove prošlog života, kao da sva povijest počinje od njih. Pokazat ću im spiskove ljudi koji su bez konkursa i kriterija zapošljavani u javna poduzeća, telekome i elektroprivrede, a sve samo tako što su bili članovi režimske partije.

Počela prodaja ulaznica za utakmicu Sloboda - Zrinjski

Ovom prilikom obavještavamo navijače i simpatizere Slobode da su sezonske ulaznice za sezonu 2017./2018. još uvijek u prodaji, a iste se mogu kupiti u UG Prijatelji FK Sloboda i u prostorijama kluba. Također, prodaja sezonskih ulaznica biće upriličena i na Stadionu Tušanj na dan utakmice 5. kola koja se igra u nedjelju sa početkom u 20 sati.

Ti mene serijom o Izetbegoviću, ja tebe filmom o Karadžiću

"Ovo nije izborna godina pa se smišljaju gluposti poput serija, serijala i filmova o ljudima koji su bili direktni akteri zadnjeg nesretnog rata u BiH. Ja sam čak predložio da se snimi zajednički film o Aliji Izetbegoviću, Radovanu Karadžiću i Mati Bobanu i da to bude neki film u kojem će se prikazati kako su oni nas sve preveslali, da ne kažem neku težu riječ. Mislim da je to totalni apsurd, ali, nažalost, nikad dosta hljeba i igara, hljeba ipak nema a ostale su samo igre i tu se kreće krug apsurda u kojem svi mi živimo"

Razija Mujanović postaje članica Kuće slavnih

Obavijest o tome nedavno je stiglo od FIBA-e na adresu Razije Mujanović, a zvanični prijem u Kuću slavnih bit će održan naredni mjesec. Pored Razije Mujanović u Kuću slavnih primljen je i naš najbolji košarkaš i sportaš svih vremena Mirza Delibašić Kinđe.

Džumhur u polufinalu turnira u Santo Domingu

U polufinalnom meču Džumhur će u subotu igrati proti pobjednika meča Guido Pella (Arg) - Nicolas Jarry (Čile)

Košarkaši BiH protiv Armenije za plasman u kvalifikacije

Pobjednik utakmice Armenija - BiH plasirat će se u kvalifikacije kao drugoplasirana ekipa pretkvalifikacione grupe, zajedno sa selekcijom Švedske, koja je plasman već obezbijedila zahvaljujući boljem međusobnom omjeru protiv direktnih konkurenata.

KCUS: Za ljekare vlada haos, a za menadžment sve je normalno

Komisija za primopredaju na Kliničkom centru proteklih dana - ima ozbiljan zadatak. Pretresaju ladice, uzimaju privatne stvari, čitaju privatnu korespondenciju, zavlače ruke u džepove odjevnih predmeta - sve se to dešava u prostorijama Klinike za ortopediju koje je koristio bivši šef Ismet Gavrankapetanović

Sloboda želi pobjedu protiv aktuelnog prvaka na Tušnju

"Ja sam potpuno ubijeđen da su igrači svjesni da smo sad stali čvrsto na noge i da bi bilo idealno za nas da upravo protiv dvostrukog prvaka naše lige trijumfujemo"

Vremenska prognoza i stanje na putevima za 19. avgust

Zbog kvara na sistemu za identifikaciona dokumenta od sinoć je za putnički saobraćaj zabranjen prelazak na GP Bosanska Kostajnica/Hrvatska Kostajnica, a ponovno puštanje saobrćaja na ovom graničnom prelazu se očekuje u jutarnjim satima. Pojačan je promet vozila na graničnom prelazu Doljani. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Eurobasket: Bh. kadeti protiv Poljske

Nakon jučerašnje pobjede nad Makedonijom, izabranici Dejana Bodiroge nadaju se dobroj partiji i novoj pobjedi na Eurobasketu u Bugarskoj

Tužilaštvo provjerava delegate i savjetnike

Tužilaštvo KS provjerava zloupotrebu naknade za odvojeni život delegata Doma naroda Federalnog parlamenta i zapošljavanje savjetnika Lidije Bradare, predsjedavajuće ovog doma.

SFF: 'Strašna majka' najbolji film ovogodišnjeg festivala

Nagrade "Srce Sarajeva" dodjeljene su, u četvrtak naveče, najboljim rediteljima i rediteljkama, glumcima i glumicama te dugometražnim igranim, dokumentarnim, studentskim i kratkim filmovima, koji su prikazani u okviru 23. Sarajevo Film Festivala

Suad Beganović: Lice intelektualca

Niko i ništa upotrijebio je oprobani recept Mace Diskrecije za vlastiti politički probitak. Skandal. Nema toga čime bi se ovaj intelektualac mogao pohvaliti, ali ako u jednom statusu spomene Boga, Titu i Aliju, time i on računa da nešto zna. O navedenom intelektualcu ne bi vrijedilo napisati ni jedno jedino slovo da se nije digla kuka i motika koja je pokazala da je Tarik Dautović, mladomuslimanski intelektualac, slika i prilika vremena u kojem živimo i razumljiva pojava pored ovakve ljevice i ovakvih reakcija na njegov infantilni i neznalački nastup.

Mobing na KCUS-u: Nemoralne ponude i prijetnje

"Stručni kolegij Klinike za ortopediju i taumatologiju je prije nekoliko dana sastavio pritužbu na način na koji je smijenjen šef ove klinike. Svoj potpis na ovaj moralni akt je stavilo 14 od 18 članova kolegija. Nakon što je vijest o tome dospjela u medije na scenu je stupio neviđeni mobing na ljekare potpisnike što je rezultiralo povlačenjem potpisa 5 kolega nakon direktnih i jasnih prijetnji i ucjena. Određeni broj osoba koje su povukle potpis su neposredno nakon toga nagrađene unaprijeđenjem, što bi vrlo lako mogao biti razlog njihovog povlačenja potpisa".

Duško Vujošević zbog zdravstvenih problema neće voditi zmajeve protiv Armenije

Zmajeve će predvoditi prvi pomoćnik selektora Vujoševića Mensur Bajramović, a oni će biti dodatno motivisani da nadoknade odsustvo selektora

Vremenska prognoza i stanje na putevima za 18. avgust

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja