Komentar

Vera Velebit: Izgubljene stranice povijesti Jasenovca

"Sve skupa je bilo strašno. Pojavi se jedan dan moja majka, kojoj je gospođa Budisavljević telefonirala i pitala: "Gospođo Becić, da li biste mogli da mi pomažete u spašavanju srpske djece?". Moja majka je, naravno, rekla da hoće i tu smo našli i druge prijateljice moje majke koje su priskočile u pomoć. Tu je bila gospođa Bojanić, tu je bila gospođa Tavčar, od profesora Tavčara žena. Tu je bila i Tatjana Marinić. I još nekoliko prijateljica.

5 razloga zašto nijedan slavenskim tim neće osvojiti Svjetsko prvenstvo u Rusiji

U toku je groznica zvana najvažniji fudbalski kup u posljednje četiri godine, gdje se igrači najboljih timova na svijetu bore za šampionat. Samo će četiri slavenske reprezentacije nastupiti nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Sjećanje na Sutjesku dr Saše Božović: Gađaju nas sa svih strana, mnogo ih je mrtvih

Za pojasom mi revolver. Onom zdravom rukom "profesor" potegne da mi izvuče revolver. Hoće da se ubije. Skočim i otrgnem se, a jeza mi kroz kosti prolazi.

Ljubodrag Stojadinović: Hleba, hleba gospodaru

Najpre o hlebu: građani koji imaju dovoljno bar za hranu ne moraju za to da zahvaljuju Vučiću, koji to očito od njih traži. Nema više ničega, kažite hvala što imate hleba.

Igor Božović: Neće nitko da radi – digni plaće. Gorivo skupo – ne vozi. Loša ti vlast – izabreri drugu

Jednostavno je, gospodo, ne kupujte gorivo. Da vidiš kako će mu pasti cijena! Čujem posljednjih dana kažu, nedostaje radne snage u ugostiteljstvu. Pa dignite plaće, gospodo, da vidiš kako neće nedostajati radne snage.

Aida Hrnjić: Zemlja u kojoj nastavnik pljune autistično dijete i ostane nekažnjen

Imam dijete sa autizmom i kad čitam te naslove kako se djeci kod nas u BiH zabranjuje ulaziti u školu, pljuje ih se, stigmatizira i zlostavlja verbalno, a evo i fizički, po ko zna koji put se pitam kakvi smo to zlotvori postali. Ko su ovi ljudi koji to čine, zašto to rade, koji su mehanizmi sankcionisanja, hoće li ih iko “upaliti” za ovu djecu.

Murga drot: Milicija je imala autoritet u odnosu na današnju policiju, kada bi nas vidjeli bježali bi u drugu ulicu

Naš Murga nije običan drot, njegove metode su modernije on te prvo ponudi cigarom, pa te poslije razbije

Saša Kljajić: Sve naše fabrike pale su šapatom

Formalno pravno gledano zaista bi se moglo reći da prava radnika nisu prekršena. Da, nisu prekršena sva osim jednog, prava na rad. To što je ono osnovno i krucijalno pravo za koje bi se trebali boriti do zadnjeg čovjeka nije bitno, važno je da je ispoštovana forma.

Naš paradoks: BiH najbogatija vodom u regionu, a uvozi tuđu

Bosna i Hercegovina bogatija je vodom od svih zemalja regiona. Pri samom vrhu je i u Europi, ali i to nije dovoljno da bi bar na ovom potencijalu zaradila. Voda se ovdje traći, a drugima u kasu sipaju se milioni.

Na Balkanu je sve preko reda: i zahtjev i molba i posao i život

Nije upitno da li će proći – znam da hoće. Ali živjeti u strahu od još strašnije oluje ogoljava ti teško skrpljenu kožu, pretresa i one kosti u grobovima i ne da im mira. Ni tim mrtvim, a ni ovim živim. Posljedica je balkanitis: kolektivna bolest Balkanaca, takorekuć svijest o naciji.

Bruno Bokšić: Brate, jesi l' se nasekirao?

Gledao sam nedavno intervju sa Martinom Mlinarević Sopta i brate, nasekirao sam se ali ne na nju nego zbog nje. Nije to ono malo kad se nasekiraš kad skontaš da ti je čarapa pukla a taman si ušao kod prijatelja u kuću.

Danas se sve više gleda, a sve manje čita

Diplomirao sam u Jugoslaviji. Diplomirao sam u doba kad nije bilo moguće kupiti diplomski rad; moralo ga se napisati.

Boris Dežulović a.s. ili: i ja imam pravo biti vjernik

Dok je one ’93. Dežulović, skupa s Predragom Lucićem , nosao po Stocu glavu u torbi i fotografisao mjesto gdje nije bilo džamije u kojoj će ovaj moj bivši drug poslije klanjati, a sve da bi svijet vidio fotografije razorenog Stoca, bio je pravednik, mio i drag Bošnjacima. Otkako se, međutim, umjesto po „hrvatskom Stocu“, počeo ukazivati po „bošnjačkom Sarajevu“, usuđujući se pisati kako i ono ima svoje zle duhove, bošnjačke simpatije prema njemu naglo su splasnule.

Boris Dežulović: Nema više zajebancije

Ako može dakle Alijin mali jednog stambolskog kabadahiju nazvati Allahovim poslanikom - što to ja ne bih mogao prepričati u Oslobođenju? Ukratko, ispalo je da ne mogu

Viktor Ivančić: Bilježnica Robija K.: Rasa i noć

„U, jebate! Izgleda da su ovi bolesnici skupili potpise za referendum!“ Mama je rekla: „Muku ti isukrstovu! Pa jel tim fašistima iko može stat na kraj?“

Kako se u Tuzlanskom kantonu vode stečajni postupci i kako prolaze oni koji uništavaju tvornice i živote radnika

Fortuna – mrlja na obrazu pravosuđa