Region

Bugarski: Progon latinice, a ne čuvanje ćirilice

Ako je ćirilica, iz poznatih i jasnih razloga, istorijskih, geopolitičkih, društvenih, kulturnih, civilizacijskih, tokom poslednjeg veka ovde u Srbiji prepustila deo svog prostora latinici, to je proces koji se sada naknadno ne može poništavati.

Najviše temperature ikad zabilježene u slavenskim zemljama

Najviša zvanično zabilježena temperatura na svijetu je 56.7°C (134.1°F), koja je zabilježena 10. jula 1913. u Furnace Creeku, Kalifornija, SAD.

Tijelo djeteta u plavom mantilu

Danas nema niti Ilije, niti žene mu Desanke, niti sina im Slobodana Stojanovića. Od tuge, nakon rata umiru oba roditelja.

Sticanje glasačkog tijela: Tajno uhljebljivanje podobnih

Podaci do kojih su došli revizori pokazuju da su u devet javnih preduzeća iz uzorka zaposlena 2.282 nova radnika u periodu 2014.-2016. Bez konkursa su primljena 1.674 radnika ili 73 posto.

Ubedili su nas da je normalno trpeti, nemati, zajmiti, biti hronično željan svega

Ubedili su nas da je luksuz izaći bar jednom mesečno s porodicom na ručak. Ubedili su nas da je normalno trpeti, nemati, zajmiti, biti hronično željan svega. Ubedili su nas da je luksuz otići s porodicom na letovanje, i to na rate. Ubedili su nas da je razbacivanje imati više od dva para cipela, a da je normalno birati kome će se u porodici koje jeseni kupiti nove.

Ovi što sada bježe, nikome neće slati devize

Onaj koji bježi ne ostavlja iza sebe ništa što će ga progoniti po bijelom svijetu i tjerati da se jednog dana vrati. Sa Balkana danas se bježi glavom bez obzira. Oni vode supruge, one vuku muževe, skupa otimaju djecu iz škola, istresaju kolijevke, čupaju sve iz korijena, bjesomučno.

Rastislav Dinić: Kako je nacionalizam pojeo sam sebe

Zašto je nacionalistička kritika režima toliko neuspešna? Na to svakako utiče više faktora. Pre svega, malo koja kritika režima u ovakvoj medijskoj situaciji uopšte može dopreti do šire publike.

Ljubodrag Stojadinović: Čija deca, Đuriću?

Nije sasvim jasno na koju decu misli Đurić, ako je to uopšte njegova misao? Izgleda da ipak nije. Takva navodna mirotvoračka patetika dolazi iz više sfere plitkog uma, nudeći nam rešenje: Ili me pustite da uradim što moram, a ja ne znam šta je to, ili ćete ginuti. Ginuće vam deca!

NewsBar: Hrvatski domoljubi napuštaju YUtube i sele svoje video uratke na Utube

Utube će u mnogočemu biti sličan YUtubeu, osim što će korisnici prilikom registracije morati odgovoriti na dva krucijalna pitanja – Gdje su bili 91. i prema kuda su bježali 45-te?

Dragan Bursać: Ko li će sahraniti Vjericu Radetu

Ovakvu jednu bestijalnost može smisliti i plasirati čisto ZLO. Ne budala, ne nervni bolesnik kome je potrebno liječenje, ne neki zabavljač, nego čisto nepatvoreno zlo. Dosta ljudi je nakon čitanja i humanog zatomljavanja bijesa u sebi reklo onako na prvu, nemojte šitiri ovakve vijesti niti davati na značaju monstrumu.

Markoni: Mostarska Priča

Podijeljen grad, dvije strane mene i sve ono što je ostalo od mene a to nije mnogo. Nije ostalo od Mostara mnogo i vi to ne znate jer možda ne živite u meni. Ovi koji žive u meni znaju da je ovo istina. Vi živite u gradu bez grada.

Žrtve rata: 'Ja sam beba silovanja'

"Ja sam beba silovanja. To je ono što sam ja. To je grozan termin, i to su dvije riječi koje nikada ne biste željeli staviti u jednu rečenicu… Ali to je realnost".

Boris Dežulović: Ko to tamo peva

Loša bila 1945?!? Pa sunce li vam jebem balavo

Trebaju li zaista BiH mladi?

„Sto hiljada novih radnih mjesta u četiri godine“, bilo je obećanje političara tokom prošle izborne kampanje. Na to obećanje, komentatori na društvenim mrežama su u poznatom bosanskom maniru odgovorili šalom: “Da, 100 hiljada radnih mjesta, ali u Njemačkoj“.

Po babi i stričevima: Radno mjesto u našoj diplomatiji se plaća i više od 50.000 KM!

Srđan Lalić, 30-godišnji sin poslanika SDS-a Nenada Lalića, imenovan je nedavno za ambasadora u Kanadi. Ivan Dunđer, tek nešto stariji kadar HDZ-a, koji je u Predsjedništvu BiH bio zaposlen po ugovoru o djelu (!), prije nekoliko dana zasjeo je u fotelju bh. ambasadora u Poljskoj.

11. Demofest Banjaluka: Magnifico, Dječaci, Wolfram, Goblini, Slonz, Darko Rundek, Marko Louis i Tyger Lamb

U četvrtak 19. jula, u revijalnom dijelu programa na bini festivala će zasvirati Magnifico & The Serbian Army Orchestra, Dječaci i Wolfram. U petak, 20. jula, nastupaju Darko Rundek & Ekipa, Marko Louis i Tyger Lamb, a završene večeri, u subotu 21. jula, posjetioce festivala će zabavljati dr Nele Karajlić, grupa Goblini, kao i prošlogodišnji pobjednici festivala grupa Slonz