Region

Hvar potresa afera: 'Znalo se da pipka, tako već 20 godina'

- Znalo se da pipka, tako je već 20 godina, ne znam zašto su ga baš sad prijavili - čudila se jedna mještanka tvrdeći da je sigurna da nije bilo ništa više od pipkanja. Tad se umiješala druga Hvaranka.

Miša Janketić: Uzalud smo sestra i ja molili da nam ne ubiju majku

Miša Janketić, koji je napunio 80 godina kao jedan od velikana srpskog glumišta, ne priča često o svom životu, mada teško da ijedna njegova uloga može da se mjeri sa onim što je prošao.

Na Zapadnom Balkanu ništa novo

U pravu su urednici i izveštači s javnog servisa: najvažnija vest sa upravo završenog skupa u Sofiji o Evropskoj uniji i Zapadnom Balkanu je to što je Vučić Špancima iz glavnog grada Bugarske poručio da je Putin prijatelj Srbije.

Vedran Sršen: Ta čudesna obitelj Filipović

Jedan Hrvat, Stjepan Filipović simbol je borbe protiv fašizma, tog najvećeg zla koje je u povijesti ljudskog roda pogodilo čovječanstvo. Njegova fotografija u naravnoj veličini nalazi se na ulazu u zgradu Ujedinjenih naroda u New Yorku, a isto tako je dio stalnog postava Memorijalnog muzeja holokausta u Washingtonu. Njega slavi, priznaje i poštuje cijeli civilizirani svijet, ali to nije dostatno za sjećanje u rodnom Opuzenu i Hrvatskoj

BiH će se ugušiti u vlastitom smeću

Bez hitne intervencije, strategije i akcije lokalnih i državnih vlasti stanje se može samo pogoršati jer se tone otpada svakodnevno odlažu po cijeloj zemlji. Uz to, potrebno je uložiti mnogo više napora u edukovanju stanovništva o važnosti očuvanja okoliša. U protivnom BiH će se ugušiti u vlastitom smeću.

Rat protiv vakcinacije: Lažne vijesti i nepovjerenje u nauku glavne pretpostavke za globalne epidemije

Vakcinacija nije ni zavjera svjetskih moćnika niti je stvar drugačijeg mišljenja. Vakcinacija je jedno od najvećih naučnih dostignuća čovječanstva i temelj opšte zdravstvene kulture koja je proteklih decenija spasila milione života i dovela do istrebljenja nekada smrtnosnih bolesti

Davor Dragičević: Nećete mi podmetnuti dvojicu inspektora, u ponedjeljak ide prvih hiljadu tužbi!

"Jataci skrivači dokaza saučesnici i ubice u predmetu brutalnog ubistva Davida Dragičevića su za sada Darko Ilić, Dragan Lukač, Dalibor Vrećo, Željko Karan, Darko Ćulum, ima ih još... Nećete mi podmenuti dvojicu inspektora...To ne dolazi u obzir."

JURICA PAVIČIĆ Zbog odluke da zagrebačko Sveučilište dodijeli doktorat Draganu Čoviću, ja svoj vraćam!

Ne znam za druge, ali znam za sebe. Isti doktorat koji ima Dragan Čović, meni ne treba. Vraćam vam ga.

Boško i Admira: Ljubav za sva vremena

“Na polovini mosta već su bili mrtvi, a onaj koji je povukao obarač nosio je uniformu i nikad nije proglašen ubicom.“

Kija, Sloba i Luna ili kako srati po zaglupljenom narodu

Za potrebe zaglupljivanja naroda, potrebno vam je: 1) najmanje dve televizije sa nacionalnom frekvencijom, 2) najmanje dva dnevna tabloida koja koštaju manje od najjeftinijeg pranja prozora na semaforu i 3) adekvatna količina poptunih kretena, koje ćete napraviti zvezdama tako što ćete ih svakodnevno trpati u sastojke 1) i 2)

Davor i Muriz u Sarajevu poručili: U ovoj državi nema pravde, ali mi ne odustajemo

"Tražim sva imena od 18. marta i prije, svih jataka, saučesnika, ubica. Ja vam nikada neću oprostiti Davida Dragičevića, ni Dženana Memića ni svu ostalu djecu. Zločinci i ubice nemaju ni brata ni kuma"

Boris Dežulović: Odgoj dječaka u Hrvatskoj

Slučaj splitskog fratra pedofila, jasno, nije ni prvi ni posljednji niti u Splitu, a kamoli u Hrvatskoj. Prvi u Splitu i Hrvatskoj jest, međutim, slučaj nadbiskupa Marina Barišića, prvi dakle slučaj najviše crkvene strukture koja je nedvojbeno godinama znala za seksualna iživljavanja u splitskom samostanu i koja svih tih godina nije ništa poduzimala

Zlatko Dizdarević: Juriš u samoću

Davno je još Meša Selimović, zato i proglašen izdajicom, napisao da "uskoro nećemo znati ni ko smo, da zaboravljamo već da nešto i hoćemo..." To je, evo, došlo. I ne vodi nas nikuda, sem u – bezizlaz i samoću. A kad se odrekneš sebe, ništa drugo i ne može ostati.

Sjećanje Milana Apiha – kako je nastala pjesma „Bilećanka“

„Sred pušaka, bajoneta, dan i noć, kod objeda i šetnji, spavajući, straže oko nas“ – te riječi nije trebalo izmišljati. Same su mi se nametnule i splele se u rime, uskladile se sa ritmom naših imučenih koraka, po tvrdom hercegovačkom kršu i našle svoju melodiju.

Bogdan Stevanović: ZVUK ĆUTNJE NA BALKANU

Zvuk koji tišina može da ima na Balkanu ponekad ume da bude toliko glasan da budi iz učmalosti i one najravnodušnije. Jer to nije običan zvuk, a ni obična tišina.

Ispovijest žrtve splitskog fratra: "Događalo se svuda. Imao sam 12 godina"

Dosta mu je skrivanja cijeli život. Želio je javno progovoriti o tome što mu se počelo događati kada je imao 12 godina. Religiozni roditelji poslali su ga pod okrilje Crkve, pjevao je i svirao u zboru, vjerujući kako je tamo siguran i zaštićen. A poslali su ga u ruke monstruma.