Tuzla

TKT: Premijera predstave za djecu "Aska i vuk" Ivo Andrić

Ovo je bajka o ljubavi prema umjetnosti, bajka o ljubavi prema plesu. Ovo je bajka o borbi za život

Radom do zdravlja: Domaći proizvodi iz Tuzle, Bratunca, Srebrenice, Brčkog, Goražda, Višegrada, Vareša, Mostara

Napravljeno po domaćoj recepturi: džemovi, pekmez, sokovi, ajvar, sirevi, čajevi, ručni radovi od vune

Teatar kabare Tuzla: Vergilijeva "Eneida" u Tuzli, Živinicama i Kalesiji

Eneida je monumentalno djelo rimskog pjesnika Publija Vergilija Marona, koji je već za života stekao slavu, kakvu malo koji pjesnik postiže i poslije smrti. Njegov ep "Eneida", pored Homerove Ilijade i Odiseje spada u najveće svjetske epove

URODIOL TK: Kampanja "I mi postojimo 2017" - Humanitarni bazar i druženje

Udruženje URODIOL TK poziva sve građane da podrže kampanju dolaskom na Trg Slobode u Tuzli, u petak 6. oktobra 2017.godine u 11.00

Petrović: Ostaje žal za jednim bodom

"Idemo u Etno selo Stanišići gdje ćemo raditi do subote uvečer. Pokušat ćemo malo da ubacimo mog stila igre u ekipu i to je sada naš momentalni zadatak. Imati ćemo tamo jednu prijateljsku utakmicu, mada nam je Zemun otkazao 5 do 12, i sada će biti teško pronaći protivnika. Ukoliko ne pronađemo protivnika, sigurno da ćemo i subotu raditi dva puta na dan i pokušati podići ekipu fudbalski i ostalim segmentima"

Uspješno završena NATO terenska vježba “Bosna i Hercegovina 2017“

Vježba koju su organizovali Ministarstvo sigurnosti BiH i NATO Euroatlantski centar za koordinaciju aktivnosti u pružanju hitnog odgovora (EADRCC) je okupila oko 1.300 učesnika iz 34 zemlje.

Slavko Petrović: Očekujem da moja ekipa protiv Borca ponovi igru kao protiv Željezničara

Borac i Sloboda igraju u nedjelju na Gradskom stadionu Banja Luka sa početkom u 18 sati.

FK Sloboda savladala NK Slaven u prijateljskom susretu

Fudbaleri Slobode nastavljaju trenažni proces na Stadionu Tušanj u sklopu priprem za narednu utakmicu koju igraju u nedjelju u Banjaluci protiv FK Borac sa početkom u 18 sati.

Kolažni program o Ivi Andriću u Domu mladih Tuzla

Ove godine navršava se 125 (sto dvadeset i pet) godina od rođenja bosansko-hercegovačkog velikana Ive Andrića. Najavljeni program "Sve moje je iz Bosne“ je osmišljen na taj način da glumac Matej Baškarad, uz inserte iz dokumentarno-igranih filmova, nastalih u produkciji muzeja ("Staze, lica, predjeli“ – "Ivo Andrić – lično, osobno, personalno“), u različitim scenskim kostimima interpretira fragmente književnih djela koje je Ivo Andrić posvetio Bosni i gradovima u kojima se formirao kao umjetnik

Sloboda bolja od Željezničara

Krpić strijelac za pobjedu

Sloboda - Željezničar: Svi na Tušanj, besplatan ulaz za žene i djecu

Utakmica se igra od 19.00 sati na Stadionu Tušanj, a kapije tribina otvaraju se u 18.00 sati

​Komedijom ''Đavolja posla'' otvara se 2. Festival premijera u Tuzli

Tekst autora Miroljuba Nedovića pod nazivom "Đavolja posla“ na duhovit način prikazuje i kritikuje pozorišni svijet. U tekstu vidimo jednog provincijskog glumca u nastojanju da se osveti pozorišnom kritičaru zbog negativnih kritika. Spletom okolnosti u taj sukob biva umiješana i čistačica koja se nalazi nasuprot predstavnicima pozorišnog svijeta i nju možemo posmatrati kao predstavnika društva, odnosno publike sa svim svojim predsrasudama o pozorišnoj umjetnosti.

Slavko Petrović: Nova pravila ponašanja

U razgovoru za Fksloboda.ba, Petrović je govorio o proteklim indivudalnim razgovoriama sa igračima te uvođenju novih pravila ponašanja.

Mensur Alić: Želimo finansijski stabilan klub

"Ja sam svoj mandat dao predsjedniku Skupštine, tako da na prvoj održanoj sjednici mene zamjene sa nekim operativnijim jer FK Sloboda zahtjeva mnogo truda, zalaganja i slobodnog vremena što ja nemam. Dao sam mandat na raspologanje, kako bi se ja posvetio isključivo finansijama"

FK Sloboda osvojila bod protiv Mladosti DK

Fudbalere Slobode sa klupe je predvodio Amir Spahić dok je novoizabrani šef stručnog štaba FK Sloboda utakmicu gledao iz lože zbog nedovršene dokumentacije. Očekivati je da će naredno kolo u kojem Sloboda dočekuje FK Željezničar na Stadionu Tušanj, Petrović imati uredno završenu dokumentaciju i službeno predvoditi crveno-crne.

Prvi Međunarodni Fudbalski Turnir U10 "Slobodini Prijatelji"

Dolazak su potvrdile ekipe: FK Crvena Zvezda Beograd, FK Vojvodina Novi Sad, FK Napredak Kruševac, OFK Beograd, FK Sloboda Užice, NK Osijek, NK Marsonija Slavonski Brod, NK Đakovo, FK Sarajevo, NK Željezničar, FK Radnik Hadžići.