Vijesti, Bosna i Hercegovina

Vremenska prognoza i stanje na putevima za 23. avgust

U Hercegovini na nekoliko mjesta i dalje ima požara u blizini cesta, ali za sada nema obustava saobraćaja. Vozače u tim područjima pozivamo na pojačan oprez, zbog veće količine dima

Bivši direktori traže nagradu za uništavanje Banke Srpske!

Bivši direktor i izvršni direktori Banke Srpske Zdravko Trivunčić, Dejan Radmanović i Boris Knežević tužili su banku jer im nisu priznata potraživanja iz radnog odnosa, na šta je Banka Srpske odgovorila kontratužbom tvrdeći da su njihovi ugovori ništavni, otkriva poslovni portal CAPITAL.

Dragan Bursać: Ide Mile Pelješkim mostom

Pa je tako podrška gradnji Pelješkog mosta, zapravo metafora svih Dodikovih Potemkinovih sela. Od autoputa u kukuruzištu, preko aerodroma u Banjaluci koji postoji, ali ne radi, do aerodroma u Trebinju koji ne postoji, ali je do nedavno radio.

Bolje kupiti kola Hitne pomoći nego bijesni službeni automobil od 100 hiljada KM!

Danas je u Banjaluci zvanično započelo potpisivanje peticije kojom se od Vlade RS traži da ograniči količinu novca koja se izdvaja za kupovinu službenih automobila.

Demobilisani borci zbog teškog zdravstvenog stanja prekinuli štrajk glađu

Podsjećamo, borci traže, između ostalog, da se usvoji jedinstven registar boraca Armije BiH i da se on javno objavi, borački dodatak od minimalno 326 KM, ukidanje finansiranja svih boračkih udruženja, te besplatno liječenje. Iz Vlade ne žele raspravljati na ovu temu tvrdeći da bi dodatni izdaci za ovu kategoriju doveli Federaciju pred bankrot. No, niko još iz Vlade FBiH neće da pojasni zašto se odlučnije ne krene s objavom registra i kako se uopće do sada radilo bez njega.

Republika Srpska bez ijednog kardiohirurga

Republika Srpska nema niti jednog kardiohirurga ni za djecu ni za odrasle, te zbog toga pacijenti moraju da idu na liječenje u FBiH i Srbiju.

Vremenska prognoza i stanje na putevima za 22. avgust

Na graničnim prelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Pojela maca pare od Telekoma: Escrow račun Vlade RS opustošen, treba vratiti 87 miliona iz 2016.godine

Na računima posebnih namjena, tzv. escrow računu Republike Srpske, trenutno se nalazi oko pola miliona KM odnosno tačno 500.377 KM! Na ovom računu bi se trebali nalaziti novci od prihoda od prvatizacije, prije svega Telekoma Srpske te Rafinerije nafte u Brodu u iznosu od 1,5 milijardi KM koji je na taj račun legao 2007. godine. Iako su Vladi RS već blizu deset godina objašnjavaju kako se taj novac troši racionalno i da je većina sa njega povučena u razvojnu komponentu, činjenica je da tog novca na računu više nema.

Škole u USK pred zatvaranjem: Nedostaje 8.000 đaka, nastavnici će ostati bez posla?

"Ako uporedimo sadašnji broj učenika sa stanjem od prije deset godina, nedostaje nam više od osam hiljada đaka. Ovakve tendencije će neminovno dovesti do tehnološkog viška kada je riječ o nastavnom kadru i neki od njih će ostati bez posla. Jednostavno, broj nastavnika zavisi od broja učenika i mi više ne možemo zatvarati oči pred ovim problemom"

Željka Cvijanović uhvaćena u laži: Deficit budžeta RS nije 45 već 175 miliona maraka!

Kako navodi ATV, iz izvještaja se vidi da je Vlada u pokušaju da se zaduži napravila do sada neviđeni potez, podizanjem kredita koji nije ni prikazan. Navodno se zadužio Fond PIO za 16 miliona maraka a pare su završile u budžetu, iako u Fondu danas tvrde da za taj kredit niko od njih nije čuo.

Po ocjeni revizora zajedničke institucije FBiH nedomaćinski raspolažu imovinom

"Za veći dio izdatih poslovnih prostora u zakup od momenta utuženja ne vrši se fakturisanje, niti se evidentiraju potraživanja, što može uticati na tačnost iskazivanja istih u finansijskim izvještajima revidirane godine. Popis stalnih sredstava, obaveza i potraživanja nije izvršen u skladu sa važećim propisima, što nije u skladu sa odredbama Zakona o računovodstvu i reviziji, Uredbom o računovodstvu budžeta i Pravilnikom o knjigovodstvu budžeta u FBiH"

Borci ispred Vlade FBiH stupaju u štrajk glađu

S obzirom na to da je Vlada ignorisala sve njihove zahtjeve, odlučili su se na ovaj drastičan potez

Federalni revizori: Zastupnicima paušal nije umanjivan kad su izostajali sa sjednica

Inače, oba doma Parlamenta Federacije BiH održala su tokom 2016. godine po 15 sjednica. Zasjedali su ukupno 188 sati, što predstavlja 23 osmosatna radna dana, podaci su CCI-ja. Cijelu godinu radili su onoliko koliko prosječan zaposleni građanin u Federaciji radi jedan mjesec. Za dvanaestinu prosječnog radnog vremena, profesionalni političar u Federalnom parlamentu naplaćuje minimalno 3.000 maraka bez dodatka za minuli rad

Vremenska prognoza i stanje na putevima za 21. avgust

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Cafe Tito u Sarajevu mijenja ime u Alija i postaje nargila bar?

Inicijatori ove ideje žele da bivši Cafe Tito postane bar novih, modernih osoba, a ne djece jugokomunjarskih oficira poznatoj po opijanju i pjevanju partizanskih pjesama

Danijela Majstorović: Prijestolnica ne slavi zločin(c)e

Ne vjerujem u obrazovanje pojedinca, već u obrazovanje zajednice. Moramo se pitati ko su uzori mladim ljudima?