Vijesti, Region

Saša Ilić: Vikari i barjaktari Aleksandra Vučića

Tako će onaj vikar koji bude uzvikivao „Aco, Srbine!“ uz gromoglasan aplauz biti honorisan sa 1.500 RSD. Ista suma je predviđena i za vikare parole „Tako je!“.

Edin Zubčević: Šetajmo do slobode

Oni koji ne budu gradili pravedno društvo i jednaka prava za sve, neće izgraditi ništa ni za koga, a na kraju ni sreću sami za sebe.

Toliki su pregazili Drinu kao plitak potok - i opet će

Dva ili tri pričuvna policijska sastava u BiH, međuetnička napetost i proljeće, recept su za reprizu događaja iz 1992.godine - za sukob koji, ponovimo, u najboljoj varijanti Hrvatska može osjetiti samo na proračunu. Naime, prije točno dva desetljeća je na tisuće aranžmana za ljetovanje u Dalmaciji otkazivano zbog ratne opasnosti!

Ljubodrag Stojadinović: Moždani udar A. Vulina

Generali znaju, ali ne smeju da kažu: Srbija nema vrhovnog komandanta. To zavodljivo maršalsko zvanje sam je sebi uzeo karikaturalni pripravnik za diktatora.

Priča o bratstvu ustaša i četnika iza legendarne slike

Možda i najpoznatija zajednička fotografija ustaša i četnika ona je iz travnja 1942. nakon što su četnici i ustaše sklopili jedan od svojih sporazuma oko Banje Luke.

'Uvod u diktaturu i represiju' - RS će sankcionisati medije koji budu fotografisali policiju?

Da bi se, smatralo da je učinjen prekršaj potrebno je da određeno lice neovlaštenim fotografisanjem ili snimanjem ometa i sprječava službenike dok vrše svoje dužnosti - MUP RS

Miroslav Filipović: Dario Kordić propovijeda o vjeri, a šuti o zločinu

Naivan bi i neupućen čovjek pomislio da Kordić susrevši se, kako reče, s Gospodinom u zatvorskoj ćeliji doživio onu vrst prosvjetljenja i oslobođenja– sam je za sebe rekao na jednom od famoznih predavanja kako je spoznavši Boga shvatio koliko grijeha i lošega ima u njemu

Države u kojima se čita najviše knjiga: Zemlje regiona nisu među top 30

Kako bi se odgovorilo na ovo pitanje provedeno je istraživanje u 2005. godini, s indeksom NOO's Culture Score Media Habits.

Kako su Srbi, Hrvati, Bosanci i Hercegovci, Crnogorci, Slovenci, Makedonci, Lale i Kosovari izgradili Jugoslaviju: Omladinske radne akcije su bile vitalni nacionalni interes

Omladina Jugoslavije je, kao i uvijek u najtežim momentima, bila glavni sudionik te bitke za bolje sutra. Mladalački zanos, humanizam, ideali, nesebičnost, samopožrtvovanje, bratstvo i jedinstvo bili su pokretačka snaga.

Milica Jovanović: Mi da im sudimo

Posao je trajao dva dana. Oko tri meseca kasnije, isti čovek je pozvan da otkopa jame i pomogne u utovaru raspadnutih tela koja su zatim odvožena negde „u pravcu Bratunca“. Taj posao je trajao 15 noći. Za obavljeni posao, on i kolega su dobili po deset litara nafte i kafu.

NewsBar: Na sveučilištu u Mostaru osvanuo plakat ‘Kupujmo Hrvatsko’

Uprava se na ovaj potez odlučila jer sve više tradicionalnih studenata, zbog povoljnijih uvjeta, odlazi diplomirati u Sarajevo. Na ovaj način su željeli osvjestiti potencijalne studente o značenju oznake ‘Izvorno Hrvatsko’ koju nose diplome mostarskog sveučilišta.

Austrija bi mogla zabraniti skup na Bleiburgu

Katolička crkva zabranila je Hrvatskoj biskupskoj komisiji da misu na Loibaškom polju kraj Bleiburga vodi biskup pa su se promijenile i pravne okolnosti održavanja komemoracije u Austriji

Jelena Despot: Ne postoji dekolte koji kaže pipaj me

Zašto su pojedini muškarci takvi bolesnici? Čime to sebi u glavi opravdaju? I zašto je svaka žena sa sisama automatski žena lakog morala koja od tebe i ne traži ništa drugo već da je pipaš.

Nacionalni park Kozara: Istraživači Centra za životnu sredinu otkrili 44 nove vrste

Važno je napomenuti da su ovo preliminarni rezultati i da će dalje analize, kako tvrdokrilaca, tako i ostalog prikupljenog materijala dati još veći broj podataka i zasigurno još neke nove vrste

Eko akcija: Johanes Hahn i nova Reformska agenda za zemlju bez ljudi

Kada EU spominje zaštitu okoliša u BiH? Kada se pojavi mogućnost kineskog kredita za Blok 7 TE u Tuzli. Čak i tada zabrinutost nije zbog kvaliteta našeg vazduha, već ono što se u EU naziva ‘’Ilegalna državna pomoć’’ za termoelektrane na ugalj. Takvu zabrinutost nismo vidjeli zbog državnih subvencija u vidu garantovanog otkupa struje, po privilegovanoj cijeni, za privatne male hidroelektrane čija izgradnja ugrožava neke od najvećih dragocjenosti naše prirodne baštine.

"Oprostite, nismo znali gdje živimo!" Žurnal uputio izvinjenje zbog afere Diploma

Još jednom se redakcija Žurnala izvinjava svima jer smo natjerali Savezno ministarstvo za rad i socijalna pitanja SR Njemačke da više ne prihvata diplome o završenoj medicinskoj školi za opći i pedijatrijski smjer dobivene prekvalifikacijom bilo u državnoj ili privatnoj školi