Šta Vas očekuje na IV Međunarodnoj naučno-stručnoj konferenciji ''Sfera 2017:Tehnologija i ugradnja otvora''?

Kompanije i profesionalci koju posluju u ovoj domeni svakako su dobrodošle da se jave organizatorima kako bi saznali više informacija

AUTOR: Elvira Marić
OBJAVLJENO: 10.10.17 u 16:19
http://bit.ly/2xw2KPm
IV Međunarodna naučno-stručna konferencija ''Sfera 2017:Tehnologija i ugradnja otvora'' je konferencija koja će svim učesnicima pružiti razmjenu informacija, znanja i iskustava, te predstaviti im novitete u domenu tehnologije i ugradnje otvore. Konferencija će se održati 25. i 26. oktobra 2017. godine u Intera tehnološkom parku u Mostaru. Organizatori navode da očekuju više od 400 gostiju iz cijele regije, arhitekata, inženjera, projektanata, privrednika, te svih profesionalaca koji posluju u sektoru građevinarstva i arhitekture.

U proteklom periodu održane su tri konferencije, a osim predavanja, interaktivnih dijaloga, te predstavljanja učesnika i zbornika radova, konferencija također bude i izložbenog karaktera sponzora i partnera.

Ulaz za goste je slobodan uz obaveznu registraciju putem ovog linka http://sfera2017.sfera.ba/registracija/

Ko će se predstaviti na konferenciji?

Generalni sponzor je kompanija Feal, dok su sponzori: Alukönigstal, Ko-glas, Kristal Vitez, Grad-Exoprt, te Niče d.o.o. Partneri i izlagači: Profine, Staklorad, Termoglas, Pavković Paneli, Rehau, Velux, Veka, Inoutic, Zalmo, Sika, Euro-Roal, Llumar, te kompanija MEN. Sve kompanije imat će priliku predstaviti se u izložbenom dijelu, te putem svojih prezentacija.

Ko su predavači?

-  Mr. Frank Stöhr, IFT Rosenheim GmbH,
-  Amir Vuk-Zec, Studio Zec,
- red.prof. dr. Ljubomir Miščević, Arhitektonski fakultet Zagreb,
-  v.prof.dr. Maja Popovac, Građevinski fakultet Univerzitet ”Džemal Bijedić” Mostar,
- Jasmina Katica, Odsjek za energijsku efikasnost Federalnog ministarstva prostornog uređenja,
- GIZ, Bosna i Hercegovina,
- Asocijacija arhitekata Bosne i Hercegovine,
- Vanjskotrgovinska / Spoljnotrgovinska komora BiH,
- Strojarski fakultet Sveučilište Mostar, Klaster metala,
- Predstavnici sponzora i partnera.
 
Šta nakon konferencije?

Po završetku konferencije rezimiraju se zaključci, te se tako izdaje Zbornik radova koji je na usluzi svim učesnicima. Nastavlja se u istom duhu, te tako organizatori najavljuju i narednu naučno stručnu konferenciju ''Klimatizacija, ventilacija i grijanje'' koja će održati u martu 2018. godine. Kompanije i profesionalci koju posluju u ovoj domeni svakako su dobrodošle da se jave organizatorima kako bi saznali više informacija. Sve informacije o kompaniji Sfera i konferenciji možete pronaći na slijedećim linkovima:

https://sfera.ba/

http://sfera2017.sfera.ba/