Mirza Begić: Na Darvinovu žalost?! Ne, na našu žalost

Klerofašistima na vlasti potrebno je stanovništvo, naučno zamrznuto u srednjem vijeku, koje će bez sumnje povjerovati u nevidljive autoputeve od 8 milijardi KM i nevidljivih 1.200 novozaposlenih Bosanaca i Hercegovaca koje ova vlast svaki mjesec zaposli

AUTOR: Mirza Begić
OBJAVLJENO: 03.06.17 u 15:01
http://bit.ly/2rmSyUE
Svjesna da je pod njenom vladavinom narod osiromašen do gole kože, SDA je u svrhu zadržavanja vlasti krenula u obračun i sa naučnim činjenicama.
 
Cilj je jasan – dokinuti svaku slobodnu misao kako bi vladavina nad opljačkanim narodom bila i dalje moguća. Narod koji ne vjeruje u nauku lako je držati u podaničkom položaju.
 
Dokidanje slobodne misli realizuje se institucionalnim napadima na obrazovanje i kulturu te fašističkim diskriminiranjem svakog ko ne pripada partiji na vlasti u smislu da se takvim pojedincima uskrati jedno od osnovnih ljudskih prava – pravo na rad, što ima za posljedicu autocenzuru i suzdržavanje od javne kritike vlasti iz straha za vlastitu egzistenciju ili iseljavanje iz rođene zemlje.
 
Ovaj proces zaglupljivanja naroda, SDA obavlja preko razgranate mreže svojih poslušnika koje je urbana omladina u slobodnom govoru nazvala stranačkim botovima.
 
Prototip stranačkog bota je Haris Zahiragić, predsjednik Studenstskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS), koji se široj javnosti predstavio vrijeđanjem pripadnika LGBT populacije, inicijativom za obustavljanje nastave i ispita kada bi "istinom upućeni“ bošnjački studenti trebali ići na džumu, kao i po idiotskom demantovanju satiričnih tekstova na portalima i prijetnjama svima koji takve tekstove prenose.
 
Ovaj put se Zahiragić zamjerio nauci i zdravom razumu tako što je na svom Facebook profilu objavio status koji negira teoriju evolucije.
 
"Kažu mediji da je stanovništvo BiH naučno neupućeno - jer u velikom procentu (po meni nedovoljno velikom) ne vjeruje u teoriju evolucije.
 
Na Darvinovu žalost, nismo mi naučno neupućeni, mi smo samo istinom upućeni“
, napisao je Zahiragić.
 
Na Darvinovu žalost?! Ne. Na našu žalost.
 
Na našu žalost omladina odlazi iz ove okupirane, opljačkane i ponižene zemlje zato što nisu imali mjesta u svojoj domovini, gdje posla i života ima samo za stranačke botove poput Zahiragića koji su "istinom upućeni". 
 
Zato primjeri velikih uspjeha naše 'naučno upućene' omladine dolaze sa svih strana svijeta - svijeta u kojem i društvo i biznis počivaju na naučnim činjenicama a ne na vjerskim dogmama.
 
A naša je pamet i SDA računica da Nijemcima i drugim Evropljanima, Amerikancima, Kanađanima i drugima pošaljemo medicinare i doktore, matematičare, informatičare i sve druge 'naučno upućene' građane BiH koji ne žele učiti svoju djecu da budu poltroni, stranački podanici i vjerski fanatici.
 
Stoga Bosni i Hercegovini prijeti da ostane država stranačkih botova i stanovništva dotjeranog "u suru" po mjeri klerofašističke i lopovske vlasti.

Dakle stanovništvo, naučno zamrznuto u srednjem vijeku, koje će bez sumnje povjerovati u nevidljive autoputeve od 8 milijardi maraka i nevidljivih 1.200 novozaposlenih Bosanaca i Hercegovaca koje ova vlast svaki mjesec zaposli.