Tuzlanska Sloboda: Stigla pojačanja uoči kvalifikacija za Drugu ABA ligu - centri Čampara i Silađi te bek Lužaić

Prvi kvalifikacioni turnir, uz Slobodu, će igrati Mladost iz Mrkonjić Grada i Široki Brijeg. Pobjednik prvog kvalifikacionog turnira ide u drugo kvalifikaciono kolo u kojem će u Laktašima, od 27. do 29. septembara, igrati protiv Primorske, Vršca i Sutjeske. Dvije najbolje ekipe sa tog turnira će igrati u Drugoj ABA ligi

AUTOR: Alen Haman
OBJAVLJENO: 11.08.17 u 21:06
OSVJEŽENO: 11.08.17 u 21:06
http://bit.ly/2uvUiyb
OKK Sloboda Tuzla se bori za nastup u premijernoj sezoni Druge ABA lige, a svoje mjesto u ovom regionalnom takmičenju će tražiti kroz dva kvalifikaciona turnira.

Prvi kvalifikacioni turnir, uz Slobodu, će igrati Mladost iz Mrkonjić Grada i Široki Brijeg. Pobjednik prvog kvalifikacionog turnira ide u drugo kvalifikaciono kolo u kojem će u Laktašima, od 27. do 29. septembara, igrati protiv Primorske, Vršca i Sutjeske. Dvije najbolje ekipe sa tog turnira će igrati u Drugoj ABA ligi.

O stanju u ekipi, pripremama i načinu pristupa kvalifikacionim turnirima za ABA ligu preko zvaničnog portala kluba oglasio se predsjednik OKK Sloboda, Aid Berbić:

“Prije svega želim da još jednom podržim organizovanje Druge ABA lige koja će značiti mnogo za razvoj košarke u regionu, a tako i za razvoj našeg kluba i afirmaciju mladih igrača.”

“Kada je u pitanju filozofija našeg kluba bazirali smo se na razvoj i afirmaciju mlađih igrača, a u prilog tome ide i to da je pet prvotimaca Slobode u nacionalnim selekcijama Bosne i Hercegovine. Almir Hasandić i Nedžad Muratović igraju za A, Emir Čerkezović i Nedim Omerović za juniorsku, a Haris Dedajić za kadetsku selekciju Bosne i Hercegovine”.

“Ozbiljno smo pristupili pripremama za kvalifikacione turnire koji vode u Drugu ABA ligu i učinit ćemo sve što je u našoj moći da se od ove sezone u Tuzli igra međunarodna košarka, jer ovaj grad, ovi navijači i ovi igrači to zaslužuju. Pojačali smo se sa tri nova imena. To su dva internacionalca koji igraju na pozicijama centra, dvadesetčetverogodišni 205cm visok, Ljubomir Čampara i dvadesetpetogodišnji, 207cm visok, Nikola Silađi, kao i dvadesetogodišnji bek Milan Lužaić”.

“Smatramo da smo kao klub i kao grad spremni za viši rang takmičenja, drugu ABA Ligu, što su potvrdili i naši vjerni navijači sa 97% podrške ovome projektu kroz anketu objavljenu na našoj internet stranici".

Umjesto uz tekst objavljene fotografije predsjednika, kojeg navijači Slobode već poznaju, objavljujemo fotografiju košarkaša koji će nadamo se pomoći klubu da izbori plasman u Drugu ABA ligu, a nama, ljubiteljima košarke u Tuzli, galiti košarke gladna navijačka srca ove sezone u Mejdanu.

Ostaje nam još, osim plasmanu u Drugu ABA ligu, da se nadamo da će menadžment Druge ABA lige uskladiti svoj kalendar takmičenja sa komercijalnim programom Sportsko-kulturnog centra Mejdan te da ćemo sve utakmice moći gledati u velikoj sali, kojoj je to jedini razlog zbog kojeg je i napravljena.