Papa poručio homofobima: “Ljubite svoje bližnje kao što ljubite svoje koze. Dobro, ne baš toliko…”

Papa upozorio homofobe da postoje granice ljubavi koju je primjereno pokazivati prema životinjama

AUTOR: NewsBar
OBJAVLJENO: 14.04.19 u 11:21
http://bit.ly/2Xas8Te
Nakon što je uočio neobičan trend kod nekih vjernika, papa je uputio poslanicu koja bi trebala jednom zauvijek okončati netrpeljivosti. Među vjernicima ima i onih koji nisu shvatili osnove kršćanstva pa mrze homoseksualce. Takvi istovremeno gaje veliku ljubav prema kozama i sličnim domaćim životinjama pa je papa iskoristio priliku da ih još jednom podsjeti na osnovnu lekciju kršćanstva o ljubavi.

Njima je poručio: ‘Ljubite svoje bližnje kao što ljubite svoje koze’, no tada se prenuo shvativši da bi ga mogli shvatiti predoslovno pa je nadodao: ‘… dobro, ne baš toliko’.

Papa je iskoristio priliku i kako bi homofobe upozorio da postoje granice ljubavi koju je primjereno pokazivati prema životinjama.

Naveo je pse kao primjer životinja koje mogu s čovjekom leći u krevet, ali je naglasio da je koze ipak bolje ostaviti u štali.

To je doktrina koja je u isti trenutak podijelila crkvu pa bi se kršćanstvo moglo još jednom razdijeliti. Dio zapadnog kršćanstva postali bi oni koji primjenjuju Kristova načela i gaje ljubav i prema homoseksualcima i prema psima. Istočno kršćanstvo postali bi oni koji mrze homoseksualce i pse, ali vole koze.

U koju skupinu se ubrajate vi?

Satirični tekst "PAPA PORUČIO HOMOFOBIMA: "Ljubite svoje bližnje kao što ljubite svoje koze. Dobro, ne baš toliko…"", autor Kristijan Leskovar, objavljen je 7 aprila 2019. na portalu Newsbar.hr  

Front Slobode za ljubitelje satire prenosi tekstove sa regionalnih satiričnih portala Njuz.net (Srbija), Karakter.ba (BiH), NewsBar.hr (HR) i dr.