Tuzla: Večeras izložba i film "15 godina Different Style-a"

U Međunarodnom ateljeu Ismet Mujezinović, sa početkom u 20 sati, ulaz slobodan, broj mjesta ograničen

AUTOR: Nedim Begić
OBJAVLJENO: 22.01.15 u 15:01
OSVJEŽENO: 22.01.15 u 15:01
http://bit.ly/1yRkS0K
Organizacija Different Style Tuzla je utemeljena 1998. godine s ciljem promocije elektronske muzike i prateće subkulture, a svojim zalaganjem proteklih godina nastojali smo vratiti značaj pojma vrijednost kulturnog i zabavnog života mladih. Organizacijom ovog događaja želimo pokazati sav potencijal kojeg projekti muzičkog karaktera i pojedinci imaju u sebi, te ih u najboljem svjetlu predstaviti lokalnoj zajednici.
 
Tuzla se nalazi u samom vrhu scene elektronske muzike u BiH, a ovom manifestacijom nastojimo održati tradiciju razvoja scene koja u gradu iz godine u godinu ima sve veći broj poklonika.
 
Different Style je skup mladih i ambicioznih pojedinaca koji od 1998. godine rade na promociji elektronske muzike u Tuzli i BiH.  a sve je krenulo sa prvom istoimenom radijskom emisijom koja se emitirala preko 12 godina na Radio Kameleon, Radio TK i Radio Tuzla, tokom kojih je realizovano desetine živih radijskih prijenosa festivala i partyja koji su održani u Tuzli i regiji.
 
S vremenom Different Style je izašao iz okvira male grupe i proširio svoj spektar djelovanja, prvo putem radija, potom pokretanjem web stranice, a prošle godine javnosti smo predstavili prvu TV emisiju o sceni elektronske muzike u BiH.
 
Putem medija članovi organizacije nastoje upoznati širu javnost sa elektronskom muzikom kao veoma kreativnom načinu izražavanja, ali i predstaviti kompletnu kulturu koja je prati, od malih partyja i cjelovečernje zabave do višednevnih festivala.

Također, cilj nam je predstaviti rad domaćih promotora, DJ-eva i producenata, te prikazati što je moguće više zbivanja, festivala i partyja na kojima sudjeluju, ali i omogućiti gostima iz drugih evropskih zemalja da prenesu svoje impresije o Tuzli i BiH svojoj publici
 
U nastojanju da unaprijedimo komunikaciju sa medijima i skrenemo pažnju na bitnost elektronske muzike u razvoju i komunikaciji između mladih odlučili smo da organizacijom ovog događaja okupimo što veći broj Dj-eva i producenata na jednom mjestu.

Večerašnja postavka izložbe i film "15. godina Different Style-a" će biti prikazana i studentima u okviru projekta WOW "Ko sam Ja, Ko si ti: status građanina Evrope i interkulturalni dijalog".
 
S tim ciljem u četvrtak, 22. januara, u Međunarodnom ateljeu Ismet Mujezinović, sa početkom u 20:00 sati, organizovano je druženje sa gostima koje je otvoreno za sve građane.

U nastojanju da na jedinstven način, tj kratkim muzičkim setovima predstave scenu elektronske muzike Grada Tuzla, tom prilikom nastupit će nekoliko tuzlanskih DJ-a i producenata:
 
-Miss Mayra
-Vanyano
-Disco J oke
-Facho Tz
-Doaman
-Goran Emkić
 
Cilj projekta WOW "Ko sam Ja, Ko si ti: status građanina Evrope i interkulturalni dijalog" je uspostavljanje mreže između partnerskih općina/gradova (bratimljenih općina i gradova) koje su izrazile interes za izgradnju partnerstva u oblasti integracije i interkulturalnog dijaloga, kroz proaktivno učešće mladih.

Pored dvanaest predstavnika iz Tuzle, u navedenim projektnim aktivnostima učestvuje još ukupno sedamdeset i šest predstavnika (uglavnom mladih) iz sljedećih općina i gradova: Algemesi (Španija), Paredes (Portugal), Zola Predosa (Italija), Crespellano (Italija), Casalecchio di Reno (Italija) i Veseli nad Moravou ( Republika Češka).
 
U organizaciji Music Control, u aprilu, tokom održavanja Lunar festa u Zenici, prvog festivala elektronske muzike sa domaćim izvođačima, postavićemo izložbu i realizirati projekciju filma "15. godina Different Style-a".