Ansambl Halka: Praznik u Tuzli

"Novi evropski muzički fenomen", kako je Halku ocijenio slovenačko Delo, održat će do sada produkcijski najambiciozniji koncert Halke u Tuzli, tako da publika može očekivati vrhunski šou, praznik i za uši i za oči

AUTOR: Alen Haman
OBJAVLJENO: 18.03.15 u 14:59
http://bit.ly/1BUcc9x
Nakon punih dvorana u Zagrebu, Ljubljani, Podgorici i Banjauci, tuzlanski koncert ansambla Halka po svoj prilici nastavit će uspješan niz.
 
Kako saznaje Front slobode, za koncert koji će “novi evropski muzički fenomen”, kako je Halku ocijenio slovenački dnevnik Delo, održati u Bosanskom kulturnom centru sutra s početkom u 20.00 sati, preostalo je još samo tridesetak ulaznica. 
 
Bit će ovo treći nastup koji je Halka održala u Tuzli u protekle dvije godine. U okviru promotivne turneje za svoj prvi album, Halka je u Tuzli nastupala u augustu 2013. i februaru 2014. godine a njihov treći tuzlanski koncert realizira se u okviru regionalne promotivne turneje O ljubavi koja uključuje i nastupe u tri grada u Bosni i Hercegovini a kojom se promovira njihovo drugo diskografsko izdanje nastalo u produkciji izdavačke kuće Gramofon iz Sarajeva
 
Kako saznajemo od organizatora, ovo će biti do sada produkcijski najambiciozniji koncert Halke u Tuzli, tako da publika može očekivati vrhunski šou, praznik i za uši i za oči. 

Ulaznice za koncert u BKC-u još danas se mogu kupiti po pretprodajnoj cijeni od 10 KM, dok će na dan koncerta, ukoliko ih ostane u prodaji, koštati 12 KM.