Tuzla: Najavljen naučno-istraživački kamp za mlade

NIK projekat će rezultirati objavljivanjem naučno-istraživačkih radova i afirmacijom volonterizma

AUTOR: Alen Haman
OBJAVLJENO: 27.08.15 u 19:45
OSVJEŽENO: 27.08.15 u 19:45
http://bit.ly/1PAIElj
Udruženje građana "Zelene staze - Green Tour" i Rudarsko geološko građevinski fakultet Univerziteta u Tuzli danas su u okviru Projekta afirmacije međuetničke saradnje, afirmacije volonterizma i jačanja uloge mladih u društvu najavili aktivnosti vezane za organizovanje prvog naučno-istraživačkog kampa (NIK) za mlade.

U periodu od 12 mjeseci će biti realizirane potrebne pripreme, predistražne radnje i definirana organizacija za realizaciju sedmodnevnog naučno-istraživačkog kampa za mlade istraživače, koji će biti održan na području Tuzlanskog kantona.

"Počeli smo danas s novim projektom, u okviru kojeg smo sublimirali više različitih oblasti sa sedam istraživačkih tema od interesa za mlade i Univerzitet", izjavio je predsjednik UG "Zelene staze-Green Tour" Edin Delić te dodao da će NIK projekat rezultirati objavljivanjem naučno-istraživačkih radova i afirmacijom volonterizma.

Dekan Rudarsko geološko građevinskog fakulteta Kemal Gutić istakao je da je ovo prvi put da Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH podržava ovakav projekt. 

Za ovaj fakultet je važno da bude u komunikaciji s ambasadama, nevladinim sektorom i studentima u ovakvom naučno-istraživačkoj volonterskoj priči, te naglasio da je ovo prilika da se dobri i kvalitetni studenti pronađu i prepoznaju.