Angela Merkel pozvala na uvođenje strožijih imigracijskih propisa i brže deportacije

Do reakcije je došlo nakon žestoke reakcije javnosti oko slučaja 14-godišnje djevojčice koju je navodno silovao i ubio irački imigrant u Mainzu.

AUTOR: Euronews
OBJAVLJENO: 12.06.18 u 07:41
http://bit.ly/2HHEtWy
Njemačka kancelarka, Angela Merkel, je zatražila strožije imigracijske propise i brže deportacije odbijenih tražitelja azila.

Do reakcije je došlo nakon žestoke reakcije javnosti oko slučaja 14-godišnje djevojčice koju je navodno silovao i ubio irački imigrant u Mainzu.

Policija kurdistanske regije u Iraku kaže kako je 20-godišnji osumnjičenik, Ali Bashar, priznao ubistvo Susanne Feldman, prenosi Euronews.

Ljudi koji žive u blizini Mainza su šokirani.

"Mislim da je prestrašno što se uopšte moglo dogoditi nešto takvo. Jeziva je pomisao da bi tako mlad čovjek mogao učiniti nešto takvo sa samo 20 godina. I ja također imam kćerku kojoj je 30 godina, ali nevjerovatno je da je tako mlada osoba sposobna na takvo što. Potrešen sam. To je užasno."

"Boli me ono što se dogodilo Suzani. I ja također imam djecu i ne mogu zamisliti kako bi se osjećala da se nešto takvo desilo mojoj kćerki. I sada nažalost počinjem shvatati svu tu mržnju prema strancima."

"Loše je za sve izbjeglice ovdje kada se desi nešto ovakvo."

Irak je izručio Bashara Njemačkoj kako bi mu se sudilo.

Osumnjičenik je u Njemačku stigao na vrhuncu evropske migrantske krize 2015. godine kada je Njemačka primila preko milion ljudi.


Za Front Slobode prevela Esma Klico