Lukavac: Pobjeda nezavisnog kandidata Edina Delića - Bravo Lukavčani, mogli ste birati i fino ste se ponovili

Za one koji nisu do sada obratili dovoljno pažnje na pofesora Edina Delića, čestitajući mu na pobjedi, naglašavamo da je to nezavisni kandidat koji je uistinu uspio ujediniti ljevicu u jednom gradu u BiH. Na osnovu dugogodišnjeg aktivističkog i volonterskog angažmana jasnog bosanskohercegovačkog integriteta narod ga je prepoznao kao istinskog druga, kamarada i dao mu glasove za pobjedu u Lukavcu. Pobjedu koja vraća nadu ekološki zatrovanim Lukavčanima i popularnost odumirućoj ljevici u BiH

Edin Delić, načelnik Općine Lukavac

AUTOR: Alen Haman
OBJAVLJENO: 03.10.16 u 16:45
OSVJEŽENO: 03.10.16 u 16:45
http://bit.ly/2dlhckr
Nezavisni kandidat Edin Delić je uz podršku tri stranke lijeve orijentacije: Socijal-demokratske unije (SDU), Demokratske fronte (DF) i Socijal-demokratske partije (SDP) pobijedio na izborima i postao novi načelnik opštine Lukavac.

Nakon što su prebrojani svi glasovi sa 63 biračka mjesta potvrđeno je da je Edin Delić na prvom mjestu sa 10.437 glasova, iza njega je Amir Sejdinović iz koalicije SDA-SBB sa 9.297 glasova, a posljednji Refik Hankić iz Stranke za BiH sa 1.936 glasova.

Za one koji nisu do sada obratili dovoljno pažnje na pofesora Edina Delića, čestitajući mu na pobjedi, naglašavamo da je on nezavisni kandidat koji je uistinu uspio ujediniti ljevicu u jednom gradu u BiH. Na osnovu dugogodišnjeg aktivističkogvolonterskog angažmana, jasnog bosanskohercegovačkog integriteta narod ga je prepoznao kao istinskog druga, kamarada i dao mu glasove za pobjedu u Lukavcu.

Pobjedu koja vraća nadu ekološki zatrovanim Lukavčanima i popularnost odumirućoj ljevici u BiH.

Također, na prste se mogu nabrojati ljudi koji se poput njega iskreno i otvoreno bore za zdraviju i čišću okolinu u Bosni i Hercegovini, posebno u Tuzlanskom kantonu.

Da bi novog načelnika mogli držati za riječ i pratiti promjene u svojoj sredini, podsjećamo šta je u najavi svoje kampanje Edin Delić obećao:

"Lukavac je danas grad koji se u javnosti izdvaja po zagađenosti, problemima u radu preduzeća, štrajkovima i blokadama, nezadovoljnim građanima, prljavim i izrovljenim ulicama, rijedak grad bez popločanog šetališta, opština u čijim selima stanovnici nemaju priliku živjeti od svoga rada, prostor koji je u saobraćajnoj blokadi i sa nizom drugih problema. Stranačko-rođačko-rodbinskom selekcijom rukovodećih kadrova na opštini decenijama se šalje poruka onim koji vrijede da im nije mjesto u Lukavcu, pa su naše najsposobnije kćeri i sinovi ekonomski prognanici sa vlastitog ognjišta.

"Opština Lukavac nema deponije za smeće, a najveća količina otpada završava u prirodi. Gradska zona i nekoliko mjesnih zajednica nemaju pitku vodu, a otpadne vode iz svih izvora završavaju u vodotocima neprečišćene. S druge strane Lukavac je sredina sa izrazito velikim potencijalom za razvoj.

Bogati smo najvažnijim resursom: pametnim i sposobnim ljudima koje je njihova vlastita opština gušila, sputavala i rastjerivala širom svijeta.

Bogati smo prirodnim resursima među kojima je jezero Modrac u prvom planu, sa velikim brojem industrijskih postrojenja kojima je potrebno pomoći, ali ih i primorati da čuvaju okoliš i radnike.

Svjesni velike odgovornosti za sudbinu opštine Lukavac, ali i za buduće željeno i očekivano ujedinjenje stranka ljevice, potpisnice sporazuma su opredjeljene razvijati vlastite odnose kao temeljnu tačku sa koje će se moći graditi budući odnosi ovih političkih subjekata na višim nivoima, te kao primjer i motivacija za snaženje buduće saradnje i integrativne procese."                

Čestitamo i vama dragi Lukavčani, mogli ste birati i fino ste se "ponovili", da vam skoro svaki stanovnik BiH iskreno pozavidi.