Vremenska prognoza i stanje na putevima za 19. jun

Zbog radova se sporije saobraća i na dionicama magistralnih puteva: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Bradina-Konjic, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i magistralnim putevima na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15)

AUTOR: Vedran Bosanac
OBJAVLJENO: 19.06.17 u 08:14
http://bit.ly/2tDrrTt
Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas se u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne jutro očekuje pretežno oblačno, ponegdje sa slabom kišom. U ostatku dana bez padavina i sunčanije. U ostalim područjima naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Vjetar u Bosni, slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, umjerena, bura.

Jutarnje temperature od 10 do 15, na jugu od 16 do 20, a dnevne od 22 do 27, na jugu 26 do 30 °C. 

Tuzla, prije podne umjereno oblačno, poslije podne pretežno vedro. Dnevna temperatura od 13°C do 25°C.

Banjaluka, prije podne umjereno oblačno, poslije podne pretežno vedro. Dnevna temperatura od 13°C do 25°C.

Sarajevo, prije podne umjereno oblačno, poslije podne pretežno vedro. Dnevna temperatura od 12°C do 23°C.

Mostar, prije podne i poslije podne vedro. Dnevna temperatura od 20°C do 30°C.

Na poveznicama (tekst plave boje) možete pogledati detaljnu trodnevnu vremensku prognozu za četiri regionalna centra, te BihaćBugojnoLivnoTrebinje i Zenica

BiHAMK stanje na cestama 19. jun 2017. u 8.00 sati:

Zbog saobraćajne nezgode na dionici magistralnog puta M-5 Vitez-Travnik (u mjestu Nova Bila),  saobraćaj je potpuno obustavljen.  Za vrijeme obustave saobraćaj se odvija lokalnim obilaznicama. 

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraćaj se odvija, po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa.

Zbog radova se sporije saobraća i na dionicama magistralnih puteva: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Bradina-Konjic, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i magistralnim putevima na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.