Vremenska prognoza i stanje na putevima za 11. avgust

​Tokom dana su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Mjestimično je moguća i pojava grada

AUTOR: Vedran Bosanac
OBJAVLJENO: 11.08.17 u 08:47
http://bit.ly/2uuFsYM
Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas se u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano i vruće.

Tokom dana su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Mjestimično je moguća i pojava grada.

Vjetar, slab do umjeren, u Posavini i Krajini zapadni i sjeverozapadni, a u ostalim područjima jugozapadni. Dnevne temperature od 33°C do 38°C, na jugu i sjeveroistoku do 41°C. 

Tuzla, vedro, 24°C u 8.35. Prije podne pretežno vedro, poslije podne  umjereno oblačno. Dnevna temperatura od 20°C do 39°C.

Banjaluka, umjereno oblačno, 22°C, u 8.35. Prije podne i poslije podne pretežno vedro. Dnevna temperatura od 21°C do 36°C.

Sarajevo, vedro, 21°C u 8.35. Prije podne pretežno vedro, poslije podne  umjereno oblačno. Dnevna temperatura od 19°C do 36°C.

Mostar, vedro, 26°C u 8.35. Prije podne i poslije podne vedro. Dnevna temperatura od 27°C do 40°C.

Na poveznicama (tekst plave boje) možete pogledati detaljnu trodnevnu vremensku prognozu za četiri regionalna centra, te BihaćBugojnoLivnoTrebinje i Zenica

BiHAMK stanje na putevima 11. avgust 2017. u 7.50 sati:

Jutros se na putevima u BIH saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, posebno na dionicama ka jugu zemlje.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju (uključujući motocikliste, bicikliste i pješake) da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe, kako bi izbjegli rizična preticanja.

Povremeni kraći zastoji aktuelni su na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres, M-17 Maglaj-Žepče i M-18 Sarajevo-Vogošća.

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08 do 16 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja.

Zbog većeg oštećenja kolovoza na dionici M-16 Klašnice-Banja Luka (jedan kilometar prije naplatnih kućica), saobraća se usporeno-jednom trakom.

Na graničnim prelazima Izačić i Bosanski Brod pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta. S obzirom da je vikend pred nama, danas očekujemo pojačanu frekvenciju vozila na većini graničnih prelaza. Podsjećamo, za međunarodni promet vozila, privremeno su otvoreni granični prelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Vozače napominjemo da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice.