Vremenska prognoza i stanje na putevima za 9. oktobar

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 20°C, na jugu zemlje do 23°C

AUTOR: Vedran Bosanac
OBJAVLJENO: 09.10.17 u 08:41
http://bit.ly/2y3eJ6y
Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas će Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano.

Vjetar slab, većinom južnog i jugozapadnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar sjeveroistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 20°C, na jugu zemlje do 23°C

Tuzla u 8.30 sati, umjereno oblačno, 5°C. Prije podne pretežno oblačno, poslije podne umjereno oblačno. Dnevna temperatura od 6°C do 20°C.

Banjaluka u 8.30 sati, umjereno oblačno, 5°C. Prije podne i poslije podne pretežno oblačno. Dnevna temperatura od 8°C do 19°C.

Sarajevo u 8.30 sati, pretežno vedro, 4°C. Prije podne pretežno vedro, poslije podne umjereno oblačno. Dnevna temperatura od 4°C do 17°C.

Mostar u 8.30 sati, umjereno oblačno, 8°C. Prije podne i poslije podne umjereno oblačno. Dnevna temperatura od 12°C do 22°C.

Na poveznicama (tekst plave boje) možete pogledati detaljnu trodnevnu vremensku prognozu za četiri regionalna centra, te BihaćBugojnoLivnoTrebinje i Zenica

BiHAMK stanje na cestama 9. oktobar 2017. u 8.30 sati:

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je ovoga jutra smanjena zbog magle, a na tim dionicama kolovoz je vlažan i klizav. Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. 

Upozoravamo na izlaske divljih konja na kolovoz na magistralnom putu Livno-Šuica, na prevoju Borova glava.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale, u toku je sanacija tunela Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj u tunelu potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Radovi se izvode i na magistralnom putu M-17, kod gradskog mosta u Konjicu, kao i u mjestu Donji Hadžići. Tokom dana, na oba lokaliteta, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Na graničnim prelazima, zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

U toku su radovi u Hrvatskoj na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, zbog čega je tokom dana moguće sporije saobraćanje.