Vremenska prognoza i stanje na putevima za 12. oktobar

Magla i niska oblačnost ovoga jutra mjestimično smanjuju vidljivost u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke.

AUTOR: Vedran Bosanac
OBJAVLJENO: 12.10.17 u 08:16
http://bit.ly/2gyFAx4
Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab, sjeverozapadnog i zapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4°C i 10°C, na jugu do 12°C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18°C i 24°C.

Tuzla u 7.07 sati, vedro, 7°C. Prije podne pretežno i poslije podne umjereno oblačno. Dnevna temperatura od 7°C do 22°C.

Banjaluka u 7.07 sati, vedro, 7°C. Prije podne i poslije podne umjereno oblačno. Dnevna temperatura od 7°C do 23°C.

Sarajevo u 7.07 sati, vedro, 7°C. Prije podne i poslije podne umjereno oblačno. Dnevna temperatura od 7°C do 21°C.

Mostar u 7.07 sati, vedro, 10°C. Prije podne pretećno vedro, poslije podne umjereno oblačno. Dnevna temperatura od 10°C do 24°C.

Na poveznicama (tekst plave boje) možete pogledati detaljnu trodnevnu vremensku prognozu za četiri regionalna centra, te BihaćBugojnoLivnoTrebinje i Zenica

BiHAMK stanje na cestama 12. oktobar 2017. u 7.45 sati:

Magla i niska oblačnost ovoga jutra mjestimično smanjuju vidljivost u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Posebno izdvajamo puteve na području sjeverne i sjeverozapadne Bosne, te djelove kantona Sarajevo. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

U toku su radovi na izgradnji pješačkog prolaza ispod magistralnog puta M-17, kod mosta u Konjicu, zbog čega vozila na ovom lokalitetu saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na istom magistralnom putu (M-17), na lokalitetima Donji Hadžići i Drivuša, zbog izgradnje pristupnih puteva tokom dana saobraća se jednom trakom.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje traju radovi u tunelu Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

U toku su radovi u Hrvatskoj na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, zbog čega je tokom dana moguće sporije saobraćanje.