Vremenska prognoza i stanje na putevima, 4. decembar

Zbog saobraćajne nezgode na magistralnom putu M-14.1 Bijeljina- Brčko u mjestu Čađavica, saobraćaj je potpuno obustavljen. U toku je obavljanje policijskog uviđaja.

AUTOR: Vedran Bosanac
OBJAVLJENO: 04.12.17 u 10:12
http://bit.ly/2AM9tpj
Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas se u centralnim i istočnim područjima Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme.

U ostatku zemlje, uglavnom, sunčano uz malu oblačnost. Poslije podne ili u večernjim satima naoblačenje sa sjeverozapada.

U ranim jutarnjim satima u istočnim i jugoistočnim područjima Bosne moguć je slab snijeg.

Vjetar slab u Bosni uglavnom zapadni i jugozapadni, a u Hercegovini slaba bura.

Najviša dnevna temperatura od -1°C do 5°C, na jugu od 3°C do 9°C. 

Tuzla u 10.07 sati, pretežno oblačno, -1°C. Prije podne pretežno oblačno, poslije podne oblačno. Dnevna temperatura od -3°C do 1°C.

Banjaluka u 10.07 sati, pretežno oblačno, -2°C. Prije i poslije podne oblačno. Dnevna temperatura od -2°C do 4°C.

Sarajevo u 10.07 sati, oblačno, -2°C. Prije podne oblačno, poslije podne pretežno oblačno. Dnevna temperatura od -2°C do 0°C

Mostar u 10.07 sati, vedro,  5°C. Prije podne pretežno vedro, poslije podne umjereno oblačno. Dnevna temperatura od 3°C do 7°C.

Na poveznicama (tekst plave boje) možete pogledati detaljnu trodnevnu vremensku prognozu za četiri regionalna centra, te BihaćBugojnoLivnoTrebinje i Zenica

BiHAMK stanje na cestama 4. decembar 2017. godine u 9.10 sati:

Zbog saobraćajne nezgode na magistralnom putu M-14.1 Bijeljina- Brčko u mjestu Čađavica, saobraćaj je potpuno obustavljen. U toku je obavljanje policijskog uviđaja.

U zasjenjenim stranama viših planinskih prevoja, kao i ponegdje u nižim područjima Bosne, upozoravamo na poledicu i ugaženi snijeg na kolovozu. Na dionicama uz riječne tokove i u kotlinama vozačima skrećemo pažnju i na mjestimično smanjenu vidljivost, zbog magle. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije, a mi savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, uz obavezno posjedovanje zimske opreme. 

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka na lokalitetu Gornji Šeher, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Aktivna su klizišta i na regionalnim putevima R-466 Kakanj-Ponijeri, R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača, gdje je također izmjenjen režim saobraćaja.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta .