Država obećala svakom novorođenom djetetu dodijeliti €10.000 državnog duga

Kao jednostavan način otplate Vlada savjetuje svom radno sposobnom stanovništvu da što prije otiđe zarađivati u inozemstvo jer su tamo bolje plaće pa će prije otplatiti dug

AUTOR: Dean Milekić
OBJAVLJENO: 14.11.17 u 16:01
http://bit.ly/2hy3PiV
Hrvatska pronatalitetna politika već je dugo vremena očajna, a dodatno ju je pogoršala nova mjera koju je najavila Vlada.

Naime, kako državni dug raste iz dana u dan, država je odlučila podijeliti ga i s pomlatkom. Svako novorođenče tako će dobiti oko 10.000 eura državnog duga kojeg će moći otplatiti do kraja života.

Iz Vlade poručuju kako je to jedna domoljubna mjera koja će u mladima potaknuti osjećaj domoljublja i radišnosti. Kako državni dug ima kamatu, on će se povećavati pa iz Vlade savjetuju da ga je bolje otplatiti što prije. U plaćanju im mogu pomoći i roditelji, ako će si to moći priuštiti uz otplaćivanje kredita.

Kao jednostavan način otplate Vlada savjetuje svom radno sposobnom stanovništvu da što prije otiđe zarađivati u inozemstvo jer su tamo bolje plaće pa će prije otplatiti dug, piše ​Dean Milekić za satirični portal News Bar.