Veliki napredak u Kaštelima: Primitivno pleme po prvi put uspjelo zapaliti vatru

Znanstvenici već godinama promatraju nedirnuto pleme u Kaštelima koje još nije imalo kontakta s civilizacijom i kaska za njom milenijima.

AUTOR: Kristijan Leskovar
OBJAVLJENO: 08.02.18 u 14:46
http://bit.ly/2Eea6tW
Nedavno su znanstvenici ostali očarani kada je primitivno pleme po prvi put uspjelo zapaliti vatru. Taj veliki događaj odigrao se za vrijeme lokalnih maškara na kojima su članovi plemena pred djecom zapalili slikovnicu.

"Evo, već godinama živim u blatu i kamenu s njima i bilježim svaki njihov pokret, a ovo je jedan od najvećih napredaka zabilježenih u Kaštelima u zadnjih 20 godina, kada su otkrili glasanje za HDZ. Od tada svakodnevno glasaju za HDZ, s tek povremenim pauzama za hranjenje i vršenje nužde, no ovaj put će prvi put u povijesti više od 50 posto plemena preživjeti zimu jer su naučili paliti vatru", objašnjava nam antropolog Miroslav Eugen.

I dok slična primitivna plemena diljem svijeta imaju plemenske običaje kao što su osebujan ples i drugi obredi, pleme iz Kaštela ući će u registar zaštićene kulturne baštine jer je prvo pleme koje pred djecom pali slikovnice, piše Kristijan Leskovar za satirični portal News Bar.