Coca Cola proizvodi svoje prvo alkoholno piće

Coca Cola će proizvoditi ''Chu-Hi'' konzervisana pića koja sadrže alkohol. Udio alkohola u Chu-Hi alcopop pićima kretat će se od 3 do 8%.

AUTOR: RT
OBJAVLJENO: 08.03.18 u 07:39
http://bit.ly/2D9MWzE
Coca Cola planira pokrenuti vlastiti brend alcopop pića u Japanu. To će biti prvo alkoholno piće koje je ova kompanija proizvela u svojoj 125-godišnjoj historiji, prenosi RT.
 
Coca Cola će proizvoditi ''Chu-Hi'' konzervisana pića koja sadrže alkohol. Udio alkohola  u Chu-Hi alcopop pićima kretat će se od 3 do 8%, a njihova popularnost rasla je između 5 i 25% godišnje od 2013. godine.
 
''Ovo je konzervirano piće koje sadrži alkohol. Tardicionalno, proizvodi se od destiliranog napitka pod nazivom shochu i gazirane vode, plus neki okus,'' rekao je Jorge Garduno, predsjednik Coca Cole u Japanu. ''Nismo prije eksperimentisali u sektoru alkohola, ali ovo je primjer kako nastavljamo istraživati mogućnosti izvan naših ključnih područja.''
 
Prodaja gaziranih pića kako Coca Cole tako i njenin konkurenata je u padu, jer mlađe generacije postaju svjesne negativnih efekata šećera. Kompanija je eksperimentisala sa vodom i čajem kako bi nadoknadila pad prodaje.
 
"Chu-Hi kategorija može se pronaći isključivo u Japanu. Globalno, nije neuobičajeno da se bezalkoholna pića prodaju u istom sistemu kao i alkoholna. Ima smisla ovo pokušati na našem tržištu,'' rekao je Garduno.
 
Alkoholna Coca Cola pića vjerovatno će se prodavati samo u Japanu, zbog "jedinstvenih i posebnih" kvaliteta japanskog tržišta, dodao je on.
 
 
Za Front Slobode prevela Esma Klico