Saobraćajna policija piše kazne svim vozačima kod kojih pronađe žuti prsluk

Brojna istraživanja iz Francuske pokazala su koliku opasnost može da izazove korišćenje žutih prsluka

AUTOR: Marko Dražić
OBJAVLJENO: 18.12.18 u 15:28
http://bit.ly/2Sattao
Saobraćajna policija od danas će pisati kazne svim vozačima u čijim vozilima pronađe žuti prsluk, saznaje Njuz iz Ministarstva građevina, saobraćaja i infrastrukture.

Na ovu meru ministarstvo se odlučilo nakon poslednjih istraživanja, čiji su rezultati pokazali da žuti prsluci ugrožavaju sve učesnike u saobraćaju.

"Brojna istraživanja iz Francuske pokazala su koliku opasnost može da izazove korišćenje žutih prsluka. Ova nova saznanja se kose sa dosadašnjim viđenjem uloge i važnosti žutih prsluka, zbog čega je naša država odlučila da momentalno reaguje i spreči svako njihovo korišćenje već od danas", izjavio je naš izvor iz Ministarstva građevina, saobraćaja i infrastrukture, koji je tražio da ostane anoniman.

Prema njegovim rečima, saobraćajci će pisati kaznu od 8.000 dinara svakom vozaču kod koga pronađu ovaj opasan prsluk, dok će subotom ova kazna iznositi 12.000 dinara.

"Uskoro će i saobraćajna policija prestati da nosi žute prsluke i zameniće ih nekim prikladnijim, koji nikog ne mogu da ugroze, poput teget ili tamno zelenih", kaže naš izvor.

"Ovo nije kraj novim merama, čiji je cilj povećanje bezbednosti u saobraćaju. Kao što je poznato, korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje je zabranjeno, a novina je da se uvodi dva puta veća kazna ako se tokom vožnje čita Twitter", izjavio je naš sagovornik i napomenuo da će kazna biti još dva puta veća, ako se otkrije da vozači čitaju twittove braće Trifunović.

Satirični tekst "Saobraćajna policija piše kazne svim vozačima kod kojih pronađe žuti prsluk", autor Marko Dražić, objavljen na satiričnom portalu Njuz - vesti u ogledalu.