Film i TV

Izašao prvi trailer napetog trilera The Assistant nadahnutog slučajem Harveya Weinsteina

Glavnu ulogu igra Julie Garner (Ozark). Ona glumi Jane, pomoćnicu koja je tek počela raditi za jednog filmskog mogula u New Yorku i koja s vremenom počinje uviđati da bi njezin šef mogao biti zlostavljač.

Izašao novi trailer za film Just Mercy o Bryanu Stevensonu odvjetniku i borcu za ljudska prava

Film je snimljen po istinitoj priči, a prati mladog odvjetnika Bryana Stevensona (Michael B. Jordan) i njegovu bitku za pravdu. Slučaj Waltera McMilliana (Jaime Foxx), koji je pogrešno osuđen na smrt zbog ubojstva 18-godišnje djevojčice, jedan je od njegovih najupečatljivijih slučajeva.

Objavljen prvi teaser trailer serije Hunters u kojoj glumi Al Pacino

Radnja serije smještena je u New York 1977. godine. Grupa poznata kao Lovci otkriva da na stotine visokih nacističkih dužnosnika živi među nama i kuje zavjeru stvaranja Četvrtog Reicha u SAD-u. Eklektični tim Lovaca kreće u krvavu potragu da naciste privede pravdi i spriječi njihove genocidne planove.

Dejan Ilić: Jednostavnost dobrote

"Dnevnik Diane Budisavljević" publiku u Srbiji, kao uostalom i publiku u Hrvatskoj, suočava sa samo jednim strašnim pitanjem: ako je tako jednostavno činiti dobro, zašto nam je zajednička istorija krcata zločinima? Kako zajednička, tako i ona kada smo se jednom konačno rastali. Lakše je naricati nad žrtvama nego odgovoriti na ovo jednostavno, a teško pitanje.

Izašao trailer za novu verziju filma The Invisible Man

Glavne uloge u filmu igraju Elisabeth Moss i Oliver Jackson-Cohen.

Dejan Ilić: Šaljivdžija (Simboli pop-kulture u političkim akcijama)

U nedostatku jačih i bolje promišljenih simbola u političkom polju, ljudi posežu za simboličnim resursima iz popularne kulture. Ne tako davno, na protestima su se nosile maske osvetnika, opet iz Moorovog stripa "V kao Vendeta" iz 1988. Gledali smo i kako na Tajlandu studenti podižu tri (srednja) prsta uvis po ugledu na junakinju iz trilogije "Igre gladi" u ime otpora protiv opresivnog vojnog režima. Čak je i ožiljak sa čela Harryja Pottera u restoranima McDonald’s u Sjedinjenim Državama poslužio zaposlenima za oglašavanje i prepoznavanje buntovničkih namera.

Pogledajte prvi trailer za novi film Samuela L. Jacksona: The Banker

Film govori o biznismenima Bernardu Garrettu (Anthony Mackie) i Joeu Morrisu (Samuel L. Jackson), koji unajme bijelca iz radničke klase, Matta Steinera(Nicholas Hoult) da glumi šefa njihove tvrtke u pokušaju zaobilaženja rasističkih politika 1960-ih.

Openload i Streamango ugašeni u okviru velike antipiratske akcije

Obje stranice bile su prisiljene prekinuti svoje poslovanje nakon postizanja sporazuma s koalicijom holivudskih studija i pružatelja sadržaja. Iako detalji ovih sporazuma nisu objavljeni, krajnji je rezultat to da nijedna od njih više ne funkcionira kao portal za ilegalni sadržaj, a pored toga obje stranice će morati platiti "značajnu odštetu" Savezu za kreativnost i zabavu (Alliance for Creativity and Entertainmant), koju čine članovi Američke filmske asocijacije (MPAA) i drugih međunarodnih kompanija.

Lady Gaga glumit će u novom filmu Ridleyja Scotta o ubojstvu Maurizija Guccija

Lady Gaga glumit će Guccijevu bivšu suprugu Patriziu Reggiani, koja je 1995. godine osuđena na 29 godina zatvora zbog orkestriranja ubojstva svog bivšeg supruga.

Joker i nakon drugog vikenda obara rekorde na kino blagajnama

Film se na svjetskim kino blagajnama približava cifri od $600 milijuna, a u kinima u BiH prikazuje se od 3. listopada.

Quentin Tarantino objavio playlistu najdražih pjesama iz svojih filmova

Playlista započinje uvodom koji je snimio sam Quentin Tarantino.

Recenzija filma Bilo jednom u... Holywoodu: Quentin Tarantino stvarno ima "ono nešto"

Quentin Tarantino svojevremeno je najavio da će u svojoj karijeri snimiti ukupno deset filmova i da će se nakon toga povući. Koliko se razumijemo u jednostavne matematičke operacije, poput zbrajanja, on je tu brojku već premašio, ali je zato skovao neki svoj specifičan obrazac u kojem on određuje koji njegovi filmovi tome pripadaju, a koji ne. Stvar je još kompleksnija ukoliko se u obzir uzme i njegov "univerzum" odnosno sklonost da glavne i rubne likove rodbinski i drugačije povezuje kroz filmove, bilo da je njihov kompletni autor ili da je za njih barem napisao scenarij. Bilo kako bilo, "Bilo jednom u Hollywoodu" se uzima za njegov deveti, pretposljednji film ... A to je kompleksan film koji se može analizirati u beskonačnost, kojem se može prilaziti iz mnoštva kutova i o kojem će tek biti pisano

South Park nakon cenzure uputio podrugljivu ispriku Kini

Otkako je epizoda prikazana u SAD-u, tražilica kineske društvene mreže Weibo ne prikazuje rezultate ukoliko se pretražuje termin South Park. Serija je uklonjena s raznih video platformi u kini, uključujući Bilibili, iQiyi, Youku i le.com. Iako na nekim stranicama pretraga izbaci kratak uvod o seriji, videozapisi se ne mogu reproducirati.

Gospodarica zla 2 (Maleficent: Mistress of Evil) u kinima od 17. listopada

Angelina Jolie ponovno će se pojaviti ulozi Zlurade, a u film se vraća i Elle Fanning u ulozi princeze Aurore.

Vremenska crta Tarantinovih filmova: U koje vrijeme je smještena radnja svakog filma

Reservoir Dogs je bio početak uspješne (ali često i kontroverzne karijere) Quentina Tarantina, koji je od tada režirao još devet filmova različitih žanrova, poput dva dijela borilačkog filma Kill Bill ili pak napetog westerna Mrska osmorka.

Novi trailer za film The Irishman daje detaljniji uvid u tehnologiju pomlađivanja

Novi trailer prikazuje Franka "Irca" Sheerana, kojeg igra Robert de Niro, i Russela Buffalina, kojeg igra Joe Pesci, kako planiraju atentat na vođu sindikata, Jimmyja Hoffu, kojeg igra Al Pacino.