Kulinarstvo

Japanske jabuke: Slatke i pune hranjivih tvari

Japanske jabuke su slatko voće puno vitamina, minerala, vlakana i korisnih biljnih spojeva. Mogu biti korisne za zdravlje srca, smanjenje upala, jačanje vida i održavanje zdravlja probavnog sustava. Pored toga, ukusne su i dobro idu s raznovrsnim namirnicama. S obzirom na sve prednosti koje nudi, ne trebate puno razmišljati o tome da je dodate u svoju prehranu.

Što je nastalo prije - pivo ili kruh? Priča o znanstvenom simpoziju 1953. godine

Dostupni arheološki dokazi nisu nudili konačan odgovor. Žitarice i alati koji se koriste za sadnju i žetvu, kao i kamenje za mljevenje i razne posude, mogu se koristiti i za pravljenje kruha i za pravljenje piva. Unatoč tomu, simpozij koji se održao pod nazivom Je li čovjek nekada živio samo na pivu?, pokrenuo je mnoge rasprave.

Zanimljivosti i manje poznate činjenice o tjestenini

Prije izuma strojeva za izradu rezanaca, tijesto se mijesilo nogama. Svatko tko je pokušao napraviti domaće tijesto za tjesteninu zna koliko je ono tvrdo. Radnici su morali hodati po velikim smjesama tijesta, a bio je potreban maltene cijeli dan hoda da bi se proizvela jedna serija prizvoda.

Marelice: Slasne, zdrave i bogate hranjivim tvarima

Sto grama marelica ima 48 kalorija, 1.4 grama proteina, 0.39 grama masti, 11.12 grama ugljikohidrata, 2 grama vlakana i 9.2 grama šećera. Kao i većina ukusnih voćnih plodova, marelice se mogu jesti na razne načine.

Pet načina za smanjivanje količina prehrambenog otpada u kućanstvima

Srećom, postoji mnogo stvari koje može napraviti svatko od nas kako bismo učinili pozitivan pomak u smanjenju prehrambenog otpada.

Keto dijeta: Prednosti i mane

Cilj ove dijete je postići prirodno stanje tzv. ketoze, u kojem tijelo umjesto šećera počinje izgarati masti kako bi preživjelo. To može zvučati drastično, ali ako ste pažljivi, ne mora biti opasno.

Gljive: Paprena mliječnica - ljuti začin iz šume

Nije još znanstveno utvrđeno da paprena mliječnica ima ljekovite učinke, ali njezin kemijski sastav svakako govori u prilog tome

Hrana koja spaja kulture: Mladi sirijski izbjeglica u Velikoj Britaniji pronašao uspjeh u kulinarstvu

Popularnost sirijske hrane raste ne samo u Londonu, nego i u drugim područjima u kojima živi veći broj imigranata i izbjeglica.

Fizičari kreirali jednačinu za spremanje savršene pizze

Tradicionalne peći od cigle prave vatru od drva koja gori u jednom uglu, omogućujući da se toplota prenosi i ravnomjerno zrači kroz zakrivljenu otvorenu pećnicu.

Pitomi kesten - ljekovita jesenska poslastica

Svake jeseni pitomi kesten dobiva ogromnu pažnju zbog svojih ukusnih plodova. Ovo listopadno drvo, zaslužuje biti cijenjeno i zbog kvalitetnog drva, listinca i cvijeta od kojeg se dobiva visokokvalitetan med

Kako napraviti domaće pivo?

Nasuprot industrijskoj sve češće možemo da čujemo za takozvanu proizvodnju "zanatskog" (kraft) piva. Ovakva proizvodnja ostavlja mogućnost pivarima da eksperimentišu sa hmeljom različitih aroma, a uz ozbiljan pristup, rad i ulaganja, mnogi od njih vide šansu za zaradu

Napoli Pizza Village: 100 pizza majstora za 11 sati napravilo najdužu pizzu na svijetu (VIDEO)

Dosadašnji rekord je oboren za 304,8 metara

London: 27.000 ljudi na listi čekanja za prvi nudistički restoran

U Londonu se otvara prvi nudistički restoran, a na listi čekanja se nalazi 27.000 ljudi

Rain drop: Kolač bez kalorija (VIDEO)

Kolač kišna kap (Rain drop) u posljednjih mjesec dana postao je pravi hit u New Yorku.

Italijanska pizza Napolitana kandidat za listu svjetskog kulturnog naslijeđa UNESCO-a

Italija je danas predložila picu Napolitana kao kandidata za uključenje na listu svjetskog kulturnog naslijeđa UNESCO-a.

10 najskupljih namirnica na svijetu

Iranski kavijar važi za najskuplji na svijetu. Nije ga jednostavno nabaviti, a upakiran je u pozlaćenoj metalnoj kutiji