Magazin, Film i TV

DW: Da li će presuda Weinsteinu biti prekretnica?

Koja će slika i koja verzija Weinsteinove priče na kraju prevladati? Hoće li slučaj Weinstein izazvati strukturne promjene u industriji filma i zabave? Da li je"casting-couch"​ konačno stvar prošlosti? Ili će muškarci poput Weinsteina, koji su uvijek bili glavni u Hollywoodu, protestirati protiv svih optužbi i vraćati se starom dnevnom redu nakon što uzbuđenje utihne?

Objavljen teaser trailer za novu miniseriju The Undoing s Nicole Kidman u glavnoj ulozi

U seriji također glume Hugh Grant, Noah Jupe i Edgar Ramirez.

Film Parazit: Stepenice koje ne vode nikuda

Najbitnija metafora koju režiser Bong Džunho maestralno koristi i stavlja u prvi plan u ovom filmu jesu stepenice. Često smo u prilici da vidimo likove u filmu kako se u zavisnosti od konteksta penju ili spuštaju niz stepenice, koje predstavljaju jasan simbol klasne mobilnosti. Bong korišćenje stepenica i vertikalne vizualizacije kao moćnih filmskih oruđa u Parazitu dovodi do savršenstva.

Izašao posljednji trailer za animirani film Scoob!

Scoob! bi nam napokon trebao otkriti kako se ova popularna družina upoznala.

Ponovno okupljanje "Prijatelja": Najavljena nova specijalna epizoda popularne humoristične serije

Epizoda izlazi u svibnju ove godine, a na novoj streaming usluzi HBO Max će biti dostupne i sve prethodne sezone serije "Prijatelji".

Anthony Hopkins glumit će Tysonovog trenera u novom filmu Cus and Mike

Film bi se trebao početi snimati na proljeće ili ljeto ove godine, a potraga za glumcem koji će igrati mladog Tysona još uvijek je u tijeku.

Izašao trailer za treću sezonu serije Westworld

Premijera nove sezone očekuje se 15. ožujka.

The Shrink Next Door: Nova suradnja Paula Rudda i Willa Ferrella nakon dužeg vremena

Još uvijek se ne zna kada će serija biti realizirana, ali ako su tu Rudd i Ferrell, možemo očekivati nadmetanje TV kuća i streaming usluga.

The French Dispatch: Pogledajte prvi trailer za novi film Wesa Andersona

Radnja filma odigrava se u izmišljenom francuskom gradiću iz 20. stoljeća, u kojem u život dolaze priče iz jednog američkog časopisa. Anderson je napisao scenarij na temelju priče koju je razradio s Romanom Coppolom, Jasonom Schwartzmanom i Hugom Guinnessom.

The Good Nurse: Jessica Chastain i Eddie Redmayne glumit će u filmu o bolničaru serijskom ubojici

Film The Good Nurse prati istinitu priču o bolničaru Charlesu Cullenu, za kojeg se smatra da je odgovoran za smrt čak 300 pacijenata. Eddie Redmayne glumit će Cullena, a Jessica Chastain Cullenovu kolegicu, također bolničarku, koja je pomogla razotkriti i zaustaviti ga.

Pobjednici ovogodišnje dodjele nagrade Oscar

Ove godine održala se 92. dodjela nagrade Oscar američke Akademije filmskih znanosti i umjetnosti u Hollywoodu. Kao najveći pobjednik isplivao je južnokorejski film Parazit, koji je postao prvi strani film koji je pobijedio u kategoriji za najbolji film.

Izašao posljednji trailer za film The Invisible Man

Film stiže u kina 27. veljače 2020. godine.

Zac Corrigan: Analiza pete sezone serije Black Mirror

Koja društveno-tehnološka dostignuća se razmatraju u posljednjoj sezoni i koliko duboko? Postoji li u njoj nešto što se zaista bavi razlozima ili pruža istinski uvid u razloge zbog kojih tehnologija ima "mračnu stranu"?

Glumac Kirk Douglas preminuo u 103. godini

Kirk Douglas je, iako je potekao iz siromašne obitelji, ostvario vrlo plodnu holivudsku karijeru. Za nagradu Oscar bio je nominiran tri puta, ali svog prvog i jedinog Oscara osvojio je 1996. godine za životno djelo.

Netflix objavio novi teaser trailer za drugu sezonu serije Altered Carbon

Serija izlazi 27. veljače na Netflixu, a očekuje nas osam uzbudljivih epizoda.

Izašao trailer za film Brzi i žestoki 9

Pored Diesela, u F9 se vraćaju i Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Jordana Brewster, Chris Bridges (AKA Ludacris), Nathalie Emmanuel, Helen Mirren, Charlize Theron. Novi članovi glumačke postave uz Johna Cenu su reperica Cardi B i pjevač Ozuna. Film će izaći 22. svibnja 2020. godine.