Magazin, Film i TV

Joker i nakon drugog vikenda obara rekorde na kino blagajnama

Film se na svjetskim kino blagajnama približava cifri od $600 milijuna, a u kinima u BiH prikazuje se od 3. listopada.

Quentin Tarantino objavio playlistu najdražih pjesama iz svojih filmova

Playlista započinje uvodom koji je snimio sam Quentin Tarantino.

Recenzija filma Bilo jednom u... Holywoodu: Quentin Tarantino stvarno ima "ono nešto"

Quentin Tarantino svojevremeno je najavio da će u svojoj karijeri snimiti ukupno deset filmova i da će se nakon toga povući. Koliko se razumijemo u jednostavne matematičke operacije, poput zbrajanja, on je tu brojku već premašio, ali je zato skovao neki svoj specifičan obrazac u kojem on određuje koji njegovi filmovi tome pripadaju, a koji ne. Stvar je još kompleksnija ukoliko se u obzir uzme i njegov "univerzum" odnosno sklonost da glavne i rubne likove rodbinski i drugačije povezuje kroz filmove, bilo da je njihov kompletni autor ili da je za njih barem napisao scenarij. Bilo kako bilo, "Bilo jednom u Hollywoodu" se uzima za njegov deveti, pretposljednji film ... A to je kompleksan film koji se može analizirati u beskonačnost, kojem se može prilaziti iz mnoštva kutova i o kojem će tek biti pisano

South Park nakon cenzure uputio podrugljivu ispriku Kini

Otkako je epizoda prikazana u SAD-u, tražilica kineske društvene mreže Weibo ne prikazuje rezultate ukoliko se pretražuje termin South Park. Serija je uklonjena s raznih video platformi u kini, uključujući Bilibili, iQiyi, Youku i le.com. Iako na nekim stranicama pretraga izbaci kratak uvod o seriji, videozapisi se ne mogu reproducirati.

Gospodarica zla 2 (Maleficent: Mistress of Evil) u kinima od 17. listopada

Angelina Jolie ponovno će se pojaviti ulozi Zlurade, a u film se vraća i Elle Fanning u ulozi princeze Aurore.

Vremenska crta Tarantinovih filmova: U koje vrijeme je smještena radnja svakog filma

Reservoir Dogs je bio početak uspješne (ali često i kontroverzne karijere) Quentina Tarantina, koji je od tada režirao još devet filmova različitih žanrova, poput dva dijela borilačkog filma Kill Bill ili pak napetog westerna Mrska osmorka.

Novi trailer za film The Irishman daje detaljniji uvid u tehnologiju pomlađivanja

Novi trailer prikazuje Franka "Irca" Sheerana, kojeg igra Robert de Niro, i Russela Buffalina, kojeg igra Joe Pesci, kako planiraju atentat na vođu sindikata, Jimmyja Hoffu, kojeg igra Al Pacino.

Zlatni globus: Tom Hanks dobitnik nagrade za životno djelo Cecil B. DeMille 2020. godine

Ovaj 63-godišnji glumac probio se u filmskoj industriji glumeći u filmu Veliki (Big) 1988. godine. U filmu je igrao mladića koji se budi u tijelu odrasle osobe. Hanks je svoju uspješnu karijeru okrunio Oscarom i Zlatnim globusom iz 1994. i 1995. godine za uloge u filmovima Philadelphia i Forrest Gump.

Filmski festivali: Prednost ili bolna točka za gradove domaćine?

Od Venecije do Park Cityja, od Cannesa do Šangaja, čine li filmski festivali gradove domaćine bogatijim ili iscrpljuju njihove resurse? Pomažu li oni u očuvanju karaktera grada ili ga pak globaliziraju?

Rat streaminga: Svi protiv Netflixa

Osim mnogih prednosti streaminga naspram klasičnog TV-a, poput programa koji nije isprekidan reklamama ili individualnog određivanja vremena gledanja, korisnici ističu u kvalitetu programa koji je bolji u usporedbi s klasičnim TV-om.

Lucy In The Sky: Natalie Portman i Jon Hamm u astronautskoj sci-fi drami

Radnja filma prati astronautkinju Lucy Colu, koja se ne uspijeva nositi s povratkom na Zemlju nakon duge astronautske misije.

U listopadu stiže "El Camino: A Breaking Bad Movie", filmski nastavak kultne serije

Film El Camino: A Breaking Bad Movie napisao je i režirao Vince Gilligan, tvorac serije Breaking Bad, a bit će dostupan na Netflixu od 11. listopada.

Najavljen novi nastavak filma Matrix

Uloge Nea i Trinity ponovno će igrati Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss.

Scarlett Johansson i Adam Driver u Netflixovom filmu "Marriage Story"

Film će premijerno biti prikazan na filmskom festivalu u Veneciji 29. kolovoza, a najesen bi trebao postati dostupan i na Netflixu.

Netflix najavio korištenje umjetne inteligencije za stvaranje trailera

Netflixu bi sposobnost mjerenja u stvaranju i personalizaciji trailera mogla smanjiti operativne troškove, a pomogla bi i kreativnom osoblju u razvijanju personalizirane "tematike", odnosno automatskih video pregleda koji se reproduciraju dok korisnici traže sadržaj za gledanje.

'Ruganje Hristu', makedonski film koji prate 'zabrane'

Film govori o pripadniku makedonske dijaspore u Francuskoj. Glavni junak se vraća u domovinu zbog smrti oca, koji je porijeklom iz Egejske Makedonije, današnje Grčke, a potom prolazi kroz različite situacije kroz koje se ilustruje međuetnička podijeljenost i složenost današnjeg makedonskog društva.