Magazin, Film i TV

Dejan Ilić: Gdje idemo?

I dok reditelj „Dare“ snatri o „pobjedi“ (kojoj, kakvoj, nad kim?), Jasmila Žbanić svojom filmskom pričom o Aidi svjedoči o porazu – o porazu ljudskosti. To se može reći i ovako – Žbanić prikazuje kako zaista izgledaju „pobjede“ o kojima neki sanjaju s ove strane Drine.

Boris Dežulović: Danilo Kič

Danilo Kiš u studiju Pink televizije, usred "Ami Dži šoua" – ništa subverzivnije srpska alternativna scena nije videla još otkako je Aleksandar Vučić na Vračaru otkrio spomenik Kišovu drugu Borislavu Pekiću. Da li je moguće da su to dobre stare, autentične srpske veštačke knjige?

Masha Gessen: Borat kao parabola o ruskom miješanju u američku politiku

Borat i Tutar nemaju jasan politički program i nemaju strateški plan; sve što imaju je duboko provincijalna želja da se očešu o moć. Borat nema bogzna šta da ponudi: majmuna kog je zadesila prerana smrt, vreću novca i mladu ženu. On je prevarant koji će obećati bilo šta.

DW: Da li će presuda Weinsteinu biti prekretnica?

Koja će slika i koja verzija Weinsteinove priče na kraju prevladati? Hoće li slučaj Weinstein izazvati strukturne promjene u industriji filma i zabave? Da li je"casting-couch"​ konačno stvar prošlosti? Ili će muškarci poput Weinsteina, koji su uvijek bili glavni u Hollywoodu, protestirati protiv svih optužbi i vraćati se starom dnevnom redu nakon što uzbuđenje utihne?

Objavljen teaser trailer za novu miniseriju The Undoing s Nicole Kidman u glavnoj ulozi

U seriji također glume Hugh Grant, Noah Jupe i Edgar Ramirez.

Film Parazit: Stepenice koje ne vode nikuda

Najbitnija metafora koju režiser Bong Džunho maestralno koristi i stavlja u prvi plan u ovom filmu jesu stepenice. Često smo u prilici da vidimo likove u filmu kako se u zavisnosti od konteksta penju ili spuštaju niz stepenice, koje predstavljaju jasan simbol klasne mobilnosti. Bong korišćenje stepenica i vertikalne vizualizacije kao moćnih filmskih oruđa u Parazitu dovodi do savršenstva.

Izašao posljednji trailer za animirani film Scoob!

Scoob! bi nam napokon trebao otkriti kako se ova popularna družina upoznala.

Ponovno okupljanje "Prijatelja": Najavljena nova specijalna epizoda popularne humoristične serije

Epizoda izlazi u svibnju ove godine, a na novoj streaming usluzi HBO Max će biti dostupne i sve prethodne sezone serije "Prijatelji".

Anthony Hopkins glumit će Tysonovog trenera u novom filmu Cus and Mike

Film bi se trebao početi snimati na proljeće ili ljeto ove godine, a potraga za glumcem koji će igrati mladog Tysona još uvijek je u tijeku.

Izašao trailer za treću sezonu serije Westworld

Premijera nove sezone očekuje se 15. ožujka.

The Shrink Next Door: Nova suradnja Paula Rudda i Willa Ferrella nakon dužeg vremena

Još uvijek se ne zna kada će serija biti realizirana, ali ako su tu Rudd i Ferrell, možemo očekivati nadmetanje TV kuća i streaming usluga.

The French Dispatch: Pogledajte prvi trailer za novi film Wesa Andersona

Radnja filma odigrava se u izmišljenom francuskom gradiću iz 20. stoljeća, u kojem u život dolaze priče iz jednog američkog časopisa. Anderson je napisao scenarij na temelju priče koju je razradio s Romanom Coppolom, Jasonom Schwartzmanom i Hugom Guinnessom.

The Good Nurse: Jessica Chastain i Eddie Redmayne glumit će u filmu o bolničaru serijskom ubojici

Film The Good Nurse prati istinitu priču o bolničaru Charlesu Cullenu, za kojeg se smatra da je odgovoran za smrt čak 300 pacijenata. Eddie Redmayne glumit će Cullena, a Jessica Chastain Cullenovu kolegicu, također bolničarku, koja je pomogla razotkriti i zaustaviti ga.

Pobjednici ovogodišnje dodjele nagrade Oscar

Ove godine održala se 92. dodjela nagrade Oscar američke Akademije filmskih znanosti i umjetnosti u Hollywoodu. Kao najveći pobjednik isplivao je južnokorejski film Parazit, koji je postao prvi strani film koji je pobijedio u kategoriji za najbolji film.

Izašao posljednji trailer za film The Invisible Man

Film stiže u kina 27. veljače 2020. godine.

Zac Corrigan: Analiza pete sezone serije Black Mirror

Koja društveno-tehnološka dostignuća se razmatraju u posljednjoj sezoni i koliko duboko? Postoji li u njoj nešto što se zaista bavi razlozima ili pruža istinski uvid u razloge zbog kojih tehnologija ima "mračnu stranu"?