Magazin, Muzika

Quentin Tarantino objavio playlistu najdražih pjesama iz svojih filmova

Playlista započinje uvodom koji je snimio sam Quentin Tarantino.

Lucia Cadotsch - Pjevačica za 5 zvjezdica

Projekat Speak Low Lucia Cadotsch će predstaviti sa švedskim saksofonistom Otisom Sandsjöom i njemačkim kontrabasistom Felixom Henkelhausenom, na koncertu koji će biti održan u petak 8. novembra u Domu policije.

Album Abbey Road nakon 49 godina ponovno na vrhu britanskih top ljestvica

Njegov početni 17-tjedni uspjeh na broju jedan britanskih top ljestvica završio je 31. siječnja 1970., a album se vratio na vrh ljestvice nakon razdoblja od 49 godina i 252 dana, što je podvig certificiran kao Guinnessov svjetski rekord.

Kiss će održati "podvodni koncert" za velike bijele psine

"Nisam siguran koliko dugo će nas morski psi moći slušati. Nadam se da znaju Rock and Roll All Nite", našalio se gitarist i pjevač benda, Paul Stanley.

U rujnu 2020. godine održat će se humanitarni koncert Global Goal Live

Billie Eilish, Metallica, Pharrell Williams, Coldplay, Ozzy Osbourne i Red Hot Chilli Peppers samo su neka od zvučnih imena koja će nastupati na ovom koncertu, koji bi se trebao održati 26. rujna 2020. godine na pet kontinenata.

Pet najjednostavnijih glazbenih instrumenata za odrasle početnike koji žele naučiti svirati

Nikad nije kasno za učenje!

Percepcija visine tona razlikuje se među pripadnicima različitih kultura

"Otkrivamo sve više međukulturalnih sličnosti, ali čini se da zaista postoji nevjerojatna varijacija u stvarima za koje bi mnogi ljudi na prvu pretpostavili da su zajedničke mnogim kulturama i slušateljima", rekao je Josh McDermott, izvanredni profesor na MIT-u.

Manje poznate činjenice o Jimiju Hendrixu

Iako slovi za jednog od najslavnijih glazbenika 20. stoljeća, Jimi Hendrix je preminuo gotovo na samom početku svoje karijere. Ipak, uspio je puno postići u otprilike četiri godine koje je proveo u središtu pozornosti, a svijet je ostao bez jedne velike legende kada nas je Hendrix napustio 18. rujna 1970. godine u dobi od 27 godina.

Eldin Huseinbegović za DW: "Ako odeš, ne zaboravi"

Poenta čitave pjesme je "ako odeš, ne zaboravi me". Ponukalo me nekoliko slučajeva kojim sam svjedočio. Riječ je o slučajevima u kojim stari ljudi, koji su ostali ovdje, nažalost bivaju zaboravljeni od svoje djece. Ovdje se ne radi o tome da je neko otišao u Njemačku ili Ameriku pa da je nekoga zaboravio. Jedni od drugih smo i ovdje udaljeni 5 ili 10 metara, ali se zaboravljamo. To je centralna i glavna poruka ove pjesme. Čitava situacija oko odlaska mladih se uklopila u tu neku moju seharu u koju sam ja slagao te priče.

U studenom stiže novo izdanje Princeovog albuma 1999 s dosad neobjavljenim pjesmama

Ovaj Princeov album izdan je 27. listopada 1982. godine i dostigao je 7. mjesto na Billborad 200 top ljestvici, a na njemu se nalaze brojni hitovi poput Little Red Corvette, Delirious i naslovna pjesma 1999.

Kako glazba utječe na naše raspoloženje

Bez obzira na to kako je doživljavamo, glazba je važan dio naše svakodnevice. Ona je naša stalna pratnja.

​Jazz Fest "Grlom u Jagode": Damir Avdić, Fish in Oil, Wendy Eisenberg Trio, Mario Batković, The Ex ...

Damir Avdić Graha u decembru promovira svoj novi album

Posljednji koncert grupe Queen s Freddiejem Mercuryjem

Posljednji koncert turneje Magic, koja je bendu donijela zaradu od 11 milijuna funti nakon koncerata na kojima je ukupno bilo oko 400.000 obožavatelja, bio je u svakom smislu veličanstven.

Petar Peca Popović za Novosti: Rokenrol je najveća kulturna tekovina 20. veka

Junak iz 1960-ih je bio Bob Dylan. Najcitiraniji čovek u 20. veku je Shakespeare, a odmah iza njega je Dylan. Ono što je radio Leonard Cohen je mnogo važno, ono što je radio Arsen Dedić na našem jeziku je takođe jako važno, ali Cohen je u 33. godini snimio prvi album, a Dylan je već u 21. godini počeo da menja svet.

Hologramska turneja Whitney Houston kreće 2020. godine

"Toliko je truda uloženo kako bi smo ovo iskustvo učinili što autentičnijim. Bit će fenomenalno", rekao je šef marketinga u tvrtki Primary Wave, Seth Faber.

Veliki humanitarci: Metallica tijekom europske turneje WorldWired prikupila €1,5 milijuna u dobrotvorne svrhe

"Veliko hvala svima koji su prisustvovali našim europskim koncertima jer su nam pomogli da tijekom turneje doniramo više od €1,5 milijuna lokalnim dobrotvornim udrugama", priopćili su članovi benda.