Muzika

U studenom stiže novo izdanje Princeovog albuma 1999 s dosad neobjavljenim pjesmama

Ovaj Princeov album izdan je 27. listopada 1982. godine i dostigao je 7. mjesto na Billborad 200 top ljestvici, a na njemu se nalaze brojni hitovi poput Little Red Corvette, Delirious i naslovna pjesma 1999.

Kako glazba utječe na naše raspoloženje

Bez obzira na to kako je doživljavamo, glazba je važan dio naše svakodnevice. Ona je naša stalna pratnja.

​Jazz Fest "Grlom u Jagode": Damir Avdić, Fish in Oil, Wendy Eisenberg Trio, Mario Batković, The Ex ...

Damir Avdić Graha u decembru promovira svoj novi album

Posljednji koncert grupe Queen s Freddiejem Mercuryjem

Posljednji koncert turneje Magic, koja je bendu donijela zaradu od 11 milijuna funti nakon koncerata na kojima je ukupno bilo oko 400.000 obožavatelja, bio je u svakom smislu veličanstven.

Petar Peca Popović za Novosti: Rokenrol je najveća kulturna tekovina 20. veka

Junak iz 1960-ih je bio Bob Dylan. Najcitiraniji čovek u 20. veku je Shakespeare, a odmah iza njega je Dylan. Ono što je radio Leonard Cohen je mnogo važno, ono što je radio Arsen Dedić na našem jeziku je takođe jako važno, ali Cohen je u 33. godini snimio prvi album, a Dylan je već u 21. godini počeo da menja svet.

Hologramska turneja Whitney Houston kreće 2020. godine

"Toliko je truda uloženo kako bi smo ovo iskustvo učinili što autentičnijim. Bit će fenomenalno", rekao je šef marketinga u tvrtki Primary Wave, Seth Faber.

Veliki humanitarci: Metallica tijekom europske turneje WorldWired prikupila €1,5 milijuna u dobrotvorne svrhe

"Veliko hvala svima koji su prisustvovali našim europskim koncertima jer su nam pomogli da tijekom turneje doniramo više od €1,5 milijuna lokalnim dobrotvornim udrugama", priopćili su članovi benda.

Moderna glazba: Katastrofa ili progres

Današnja glazba je za neke katastrofa, a za neke postaje sve bolja. Svi volimo različitu glazbu i to je sasvim u redu, no trebali bismo se potruditi ne postati glazbeni snob.

DW: Sifet Avdić - Jedan muzičar iz Tuzle za "Tri pisma iz Sarajeva"

"Tri pisma iz Sarajeva" su jedan od aktualno najpopularnijih albuma iz kategorije tzv. etno-muzike. Kritičari lista "New York Times" su ga proglasili jednim od 100 najznačajnijih albuma na području žanra tzv. "World Music".

Rolling Stones Rock: NASA nazvala kamen na Marsu po legendarnom bendu

"Ime Rolling Stones Rock je savršeno", rekla je Lory Glaze, direktorica NASA-inog odjela za planetarne znanosti u Washingtonu. "Dio NASA-ine politike je podijeliti naš rad i dostignuća s raznovrsnom publikom. Kad smo saznali da će Stonesi održati koncert u Pasadeni, shvatili smo da bi odavanjem počasti ovom bendu bio zabavan način za doprijeti do velikog broja obožavatelja diljem svijeta".

David Hepworth: 1969.

Što je neki događaj velelepniji ili strašniji, to je verovatnije da će biti opisan rečima koje ne pokušavaju da prenesu tu divotu ili strahotu. Tako je Vudstok postao "stvarno fin", Vijetnam je bio "nezgodan", a mesijanski kult sklon vršenju pokolja "prilično gadan". To je sasvim u duhu 1969.

Ahmed Burić: Brega vs. Buba Corelli

Devedesete, barem za nas, nisu bile vrijeme šlagera. Nisu ni za koga: repersko nabrajanje već je postalo glavni trend, ono publike što je preživjelo Guns 'n' Rosese, plus nešto nove slijedilo je Nirvanu i Pearl Jam, i stvar je manje – više bila gotova. Trebalo je spašavati dušu. I ne baš pod svaku cijenu postati turbo narodnjak.

Pedeset godina Woodstocka: "Tri dana mira i glazbe"

U godini u kojoj je SAD bio već duboko u Vijetnamskom ratu, kojem se protivio ogroman broj mladih ljudi, u kojoj su već bili aktivni pokreti za ljudska prava, u kojoj je bilo sve više protesta i nemira, Woodstock je isplivao kao mirni kontrakulturni događaj koji je okupio veliki broj mladih ljudi koji su zaista uživali u "tri dana mira i glazbe".

Metallica donirala €250.000 za izgradnju prve dječje onkološke bolnice u Rumunjskoj

Donacija za udrugu Dăruieşte Viaţa (Dar života) izvršena je kroz neprofitnu fondaciju benda All Within My Hands.

Karijera grupe Queen nakon smrti Freddieja Mercuryja

Queen je kao velika sila u glazbenoj industriji od razdoblja ranih sedamdesetih, dokazao sposobnost prilagođavanja, ali i snagu da prevladaju izazove koji se nađu na putu te su i dalje jedan od najjačih bendova na rock sceni.

Rockin'1000: Tisuću muzičara okupilo se i odsviralo pjesmu "Killing In The Name Of"

Grupa je nastala 2015. godine, a u srpnju iste godine odsvirali su pjesmu Learn to Fly grupe Foo Fighters.