Sport

Sada i službeno: Olimpijske igre odgođene za 2021. godinu

U zajedničkoj izjavi, MOO i Japanski olimpijski odbor napisali su da su donijeli ovu odluku "kako bi zaštitili zdravlje sportaša, svih ljudi uključenih u Olimpijske igre i međunarodne zajednice".

Član MOO-a: Olimpijske igre bit će odgođene

"Na temelju podataka koje posjeduje MOO odlučeno je o odgodi. Nisu definirani sljedeći koraci, ali Igre neće početi 24. srpnja, toliko znam", rekao je Dick Pound, član Međunarodnog olimpijskog odbora.

Finski gradić Joensuu i priča o zimskom biciklizmu

Jedna od prvih stvari koje vidite na gradskim ulicama su bicikli. Oko 20% svih putovanja u Joensuu se obavi biciklom. To se smanjuje otprilike za polovinu u najgorim zimskim mjesecima, ali i to je ipak daleko bolje nego većina drugih gradova u Finskoj...

Španija pobijedila Hrvatsku u finalu Europskog prvenstva u rukometu

Rukometna reprezentacija Španije odbranila je titulu prvaka Evrope nakon što je u finalu u Štokholmu savladala selekciju Hrvatske rezultatom 22:20. Za Furiju je to druga titula prvaka Starog kontinenta, a za Hrvate treći poraz u finalima.

Mirsad Terzić za RSE: Boli nas što se pravi tužna atmosfera, naša ekipa je vesela i jaka

Boli nas to što se u medijima non-stop kuka, pravi se neka tužna atmosfera u vezi naše ekipe. Naša ekipa uopšte nije tužna. Naša ekipa je jako vesela, jaka, i psihički i fizički. Borimo se sa svim stvarima, i sportskim i ne-sportskim. Malo smeta što je non-stop, kada otvoriš novine, rukomet problem – porezna uprava, ID broj, nema para.

Rusija izbačena s Olimpijskih igara u Tokiju i sa Svjetskog nogometnog prvenstva 2022.

Rusija će se i dalje moći natjecati na Europskom nogometnom prvenstvu iduće godine, gdje će biti jedna od zemalja domaćina. Ruski sportaši i sportašice koji nisu prekršili pravilnik o dopingu moći će se natjecati na Olimpijskim igrama pod uvjetom da uspiju dokazati da ne koriste doping.

Zločinci na tribinama

Na tribinama stadiona diljem bivše države njeguje se promoviranje osuđenih ratnih zločinaca: Navijačka skupina Škripari iz Širokoga Brijega izvjesila je sliku Slobodana Praljka, a u Srbiji prednjače Delije koji veličaju Dražu Mihailovića

Ultramaratonke: Žene koje pobijaju stereotipe

Udio žena u ultramaratonima bio je jako malen u počecima ovog sporta. Zapisi o takmičenjima datiraju od kraja 70-ih, a udio žena bio je ravan nuli. Trenutno postotak žena u ovom sportu je stabilan na 20%. Ne samo da učestvuju, nego i pobjeđuju. Zapravo, u 2019. godini održale su se dvije široko poznate i nekoliko manje poznatih utrka, u kojima su pobijedile ultramaratonke.

Martin Garrix radit će službenu himnu za Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine

"Nevjerojatna je čast biti odabran za stvaranje službene himne za UEFA Euro 2020 i jedva čekam da je svi čuju", rekao je Garrix.

Prekomjerno treniranje dovodi do psihičke iscrpljenosti; istraživanje

Umor je sportaše naveo na donošenje impulzivnih odluka jer im je dio mozga povezan s kritičkim donošenjem odluka bio umoran i slabije radio. Tako su sportaši odabirali treninge koji će im donijeti trenutne rezultate umjesto da se posvete sustavu treniranja koji bi im na duge staze bio daleko korisniji.

Ženski nogomet se poboljšao tehnički i taktički, pokazalo FIFA-ino izvješće nakon Svjetskog prvenstva

Prezentacija o najvažnijim saznanjima Izvješća tehničke istraživačke skupine pokazuje da se ženski nogomet poboljšao i tehnički i taktički. Bez razlike u broju postignutih golova u Francuskoj i na Svjetskom prvenstvu u Kanadi 2015. godine, moglo bi se činiti da nema mnogo promjena. Međutim, vidjelo se da je u pitanju ofenzivniji turnir, a iako se odlična igra vratarki može smatrati faktorom za mali broj golova, postoje i drugi znakovi koji pokazuju uzbudljiviju igru.

Walter Tull: Priča o zaboravljenoj legendi s Barbadosa

Rasizam u nogometu dobro je dokumentiran: diskriminacija, zlostavljanje i ponižavanje. Bez crnih pionira nogometa koji su otvorili vrata generacijama koje su slijedile, gdje bismo bili? Osobno osjećam da dugujem dug zahvalnostima onima koji su otišli prije mene.

Sloboda poražena u duelu protiv Tuzla Cityja

U 86. minuti Ubiparip pogađa za konačnih 2:1, što je Tuzlu City dovelo do 3 boda.

"Slavimo raznolikost": Sport pobeđuje predrasude o migrantima i izbeglicama

Cilj projekta "Slavimo raznolikost", koji je trajao od juna do avgusta i obuhvata više od 20 događaja, je povezivanje lokalnog stanovništva sa migrantima koji se nalaze u njihovim sredinama.

Tokio 2020: Robotika i umjetna inteligencija na Olimpijskim igrama

Kad sportaši i organizatori stignu u Tokio na Olimpijske igre, vozit će se u autonomnim automobilima. I trkače koji će nositi štafetu prilikom ceremonije paljenja olimpijske vatre pratit će automobili opremljeni sustavima umjetne inteligencije. Roboti će skupljati koplja i kladiva.

Tri boda za Slobodu na Tušnju protiv Zvijezde 09

Sloboda je pobjedu ostvarila rezultatom 1:0.