Sport

"Hora hora Šećere": FK Sloboda se vraća iz ponora

Jedino što nedostaje u ovoj feniks priči na Tušnju smo mi, Tuzlanke i Tuzlaci. Da stisnemo petlju i još jednom otvorimo srce za Slobodu. Sutra je derbi, možda i najbitnija utakmica prvenstva. Dođite na Tušanj da bodrite Crveno-crne, prvi su na tabeli. Sloboda - Sarajevo, Tušanj, 21. avgust 2021. godine u 19.00.

Olimpijske igre: Amel Tuka u finalu utrke na 800m

Finalna utrka na 800 metara je na rasporedu u srijedu, 4. avgusta u 14.05 sati.

Ivan Čolović: Kako je Novak Đoković postao Srbenda

Đorđe Vukadinović je za svog junaka Noleta izabrao lakši itinerer, dao mu je da ide putem nacionalnog preumljenja, na kome će on od nevine i naivne žrtve beskrupuloznog Zapada postati prkosni borac protiv njega. Tako je svoju priču o tome kako je Nole postao Srbenda Vukadinović dodao već bogatoj literaturi o srpskoj kobi, žrtvi i slavi. A ta literatura – da kažem i ovom prilikom – predstavlja ideološku armaturu nacionalističkih režima u Srbiji, od Miloševića do Vučića.

Tuzlanska Sloboda sa 2:1 savladala Radnik u Bijeljini. Mladen Žižović: "Bez obzira na pobjedu, mora to bolje."

Nakon Slobodinog kornera odbrana Radnika je u tri navrata loše reagovala, a na prekratko izbačenu loptu iz šesnaesterca natrčava Alen Kurtalić i silovitim preciznim udarcem šalje loptu pored nemoćnog Aljkanovića

FK Sloboda: Generalna proba protiv FK Sloga Doboj, ulaz besplatan

Subota 10. juli 2021. godine, Gradski stadion Tušanj u 19.00 sati

Kenan Malik: Navijam za Englesku, ali samo na stadionu

Sport generiše vrstu tribalizma koju ne želim da vidim izvan stadiona. Žestoka i nemilosrdna, to je lojalnost koja ne podleže kontroli razuma.

Mladen Žižović, trener FK Sloboda: Pripreme smo okončali u dobrom ambijentu bez poraza i povreda

Velika je stvar što je na pripremama od 26 igrača bilo njih 17 koji su u Slobodi prošli sve mlađe kategorije. To je opredjeljenje Kluba, mada ćemo igrače dijeliti samo na one koji mogu i koji ne mogu odgovoriti zadacima

Zmajice među 6 najboljih u Evropi, Jones ubacila 34 koša: BiH ide na kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo

Ponovo je igru BiH reprezentacije nosila fenomenalna Jonquel Jones, nerješiva enigma za Švedsku odbranu

FK Sloboda Tuzla: U prodaji 1000 "Premium" članskih karata za sezonu 2021/2022

Prema posljednjim naredbama i preporukama Vlade Federacije BiH dozvoljeno je održavanje profesionalnih sportskih natjecanja na otvorenom uz prisustvo gledalaca, uz uvjete korištenja do 30 posto kapaciteta stadiona, a ne više od 500 osoba po tribini.

Selvedin Avdić: Hrđa i Čelik - Ubijanje radničkih klubova i otvorenih gradova

Sve što je povezano sa “radničkim” nekada je bilo sinonim za vrijednost i čestitost. Danas to znači biti ponižen, prevaren i potplaćen. Ni otvorenost nije na cijeni u vrijeme kada smo gradove pretvorili u feude šačice tajkuna, koji ne podnose nikakvu konkurenciju, naročito zdravu

Eurobasket: Navijači i navijačice biraju MVP prvenstva - u vodstvu košarkašica BiH Jonquel Jones

Proglašenje MVP-a Eurobasketa očekuje se u nedjelju navečer, nakon finalne utakmice u Valenciji

BiH: Svjetski uspjesi sportista sa 'sićom' iz državne kase

Vesna Bajkuša: "Država je izostala i to je nešto standardno kad je u pitanju sport. Oni će sad doći da se slikaju kad se one vrate i to će trajati ta neka euforija sedam osam dana i onda će se to zaboraviti, jer tako obično bude. To je naprimjer sa nama zaslužnim sportistima koji u Federaciji živimo i koji smo jedini bez te doživotne nadoknade, takozvane sportske penzije, a imamo titulu zaslužnih sportista, dok je u ostalim zemljama u regionu to riješeno. I Republika Srpska je to riješila"

Boris Dežulović: Sosin izbor

Nije, naime, u povijesti svijeta bilo mnogo bjednijih i tužnijih paradržavica, u potpunosti ovisnih o svome moćnom gospodaru, kao što je to bila NDH – mala, ušljiva gubernija koja je i nastala kratkim telefonskim pozivom njemačkog ministra vanjskih poslova jednom hrvatskom emigrantu u Italiji. NDH je zamišljena, utemeljena i postojala samo i isključivo zbog njemačkih strateških interesa. Što bi rekao mladi hrvatski povjesničar Josip Šimunić, "Njemačka se vodila svojim interesima i to je u redu." S radosnim "Za dom spremni" na usnama ustaše su tako radili za njemačke interese, ratovali za njemačke interese i ginuli za njemačke interese, jednako su za njemačke interese slali hrvatske Židove u Auschwitz i hrvatske vojnike na Staljingrad. Za Šimunića i Njih Hrvate, međutim, to nikad nije bila "sramotna odluka".

Boris Dežulović: Pošto predsjednik Vrhovnog suda?

Otkud u Hrvata takvo nepovjerenje u sudstvo, otkud takvo nepovjerenje čak i u vrhovnog čovjeka vrhovne sudske instance? Otkud takvo kolosalno nepovjerenje u narodu koji tako bezrezervno vjeruje u izmišljotine o čipovima u cjepivima ili masovnoj manipulaciji 5G mrežom i HAARP-ovim antenama, pomoću kojih svjetski moćnici izazivaju tornada s morskim psima, a istodobno im je posve nevjerojatno da bi omraženi gazda Dinama, očajnički spašavajući dupe, izmislio kako je nosio novac predsjedniku Vrhovnog suda?

Foto galerija: FK Sloboda Tuzla započela pripreme za premijerligaško proljeće

"Prvi dio priprema radimo na kondicionoj spremi, a već nakon dvije sedmice ćemo odigrati prvu prijateljsku utakmicu. Za uigravanje tima planirali smo da odigramo sedam ili osam mečeva" - Gradimir Crnogorac, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla

Fašizam na svom terenu: Ekstremistički pokliči sa bh. stadiona

Bosna i Hercegovina nema Zakon o zabrani djelovanja fašističkih i neofašističkih organizacija ili nošenje njihovih simbola, a nema ni Rezoluciju o zabrani negiranja zločina genocida u Srebrenici.