Malac Genijalac: BiH osvojila 30 medalja na IV Međunarodnoj olimpijadi u mentalnoj aritmetici

U Tuzlu je stigla jedna zlatna medalja iz pismenog dijela natjecanja.

AUTOR: Ružica Ereš
OBJAVLJENO: 18.06.19 u 15:47
MONTHLY_RATE_LIMIT_EXCEEDED
U beogradskom Sava centru 16. lipnja održana je IV Međunarodna olimpijada u mentalnoj aritmetici. U natjecanju su sudjelovale 182 škole iz petnaest zemalja te više 1200 učenika. Djeca iz Bosne i Hercegovine na ovom su natjecanju ostvarila odličan uspjeh i osvojila trideset medalja. Natjecatelji su se nadmetali u disciplinama mentalnog računanja bez pomagala i pismenog dijela koji se sastojao od 120 zadataka koje su morali riješiti u 10 minuta.

Osvojene medalje otišle su u 19 centara Malac Genijalac diljem BiH. U disciplini mentalnog računanja, Bosna i Hercegovina je osvojila devet medalja, dvije zlatne, dvije srebrne i četiri brončane medalje, dok je u pismenom dijelu osvojila čak 21 medalju, dvije zlatne, dvije srebrne i 17 brončanih medalja.

Jedna od zlatnih medalja iz pismenog dijela natjecanja stigla je u Tuzlu. Banja Luka je osvojila pet medalja, po jednu zlatnu, srebrnu i brončanu medalju iz discipline mentalnog računanja, te srebro i broncu za pismeni dio. U Bihać je otišla jedna zlatna i brončana medalja iz mentalnog računanja te još jedna bronca iz pismenog dijela. U Visoko su Malci Genijalci donijeli jednu srebrnu i dvije brončane medalje, a u Zvornik i Srebrenik po dvije medalje - zlatna i brončana medalja iz pismenog dijela otišle su u Zvornik, a srebro iz mentalnog računanja i bronca iz pismenog dijela u Srebrenik.

Modriča je osvojila jednu srebrnu medalju za pismeni dio natjecanja, a Doboj, Teslić, Istočno Sarajevo, Bijeljina, Sarajevo, Prijedor, Gračanica, Živinice, Vitez, Travnik, Zenica i Mostar po jednu brončanu medalju iz pismenog dijela.

U natjecanju su sudjelovali Malci Genijalci iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Rumunjske, Mađarske, Švicarske, SAD-a, Rusije, Ukrajine, Japana, Turske, Švedske i Slovačke. Više o samom programu možete pronaći na službenoj i Facebook stranici organizacije Malac Genijalac BiH.