U BiH trenutno 150 zaraženih

Posljednji slučajevi zaraze registrovani su u Širokom Brijegu, Bihaću, Visokom, Mostaru, Brezi, Banjaluci. Riječ je o prvim slučajevima u Širokom Brijegu, Brezi i Visokom.

NIH/Flickr

3D print virusa SARS-CoV-2 koji uzrokuje COVID-19

AUTOR: Agencije
OBJAVLJENO: 24.03.20 u 12:55
https://bit.ly/2wBNSiW
U Bosni i Hercegovini do sada je potvrđeno 150 slučajeva zaraze korona virusom. Posljednji slučajevi registrovani su u Širokom Brijegu, Bihaću, Visokom, Mostaru, Brezi, Banjaluci, piše BHRT. Riječ je o prvim slučajevima u Širokom Brijegu, Brezi i Visokom.

I u Konjicu su zabilježena četiri nova slučaja, od deset testiranih, prenosi Bljesak.

U RS-u je registrovano 13 novih slučajeva koronavirusa, što je potvrdio ministar Alen Šeranić. Ministarstvo uprave i lokalne samouprave tog entiteta najavilo je da će od danas javno objavljivati imena osoba koje krše rješenja o samoizolaciji, piše N1. Slične mjere najavljene su i u ŽZH.

Bljesak je izvijestio i o mogućem postojanju novog klastera u Mostaru, a radi se o poslovnoj ženi iz Banje Luke koja je nedavno boravila u Mostaru. U tijeku je provjera osoba s kojima je ova osoba bila u kontaktu i izolacija zaposlenika firme koju je posjetila.

Stanje u Bosni i Hercegovini može se pratiti i na web stranici COVID-19 UŽIVO Bosna i Hercegovina.

Do daljnjeg su na snazi zabrane kretanja (FBiH - zabrana kretanja za mlađe od 18 i starije od 65 godina; RS - zabrana kretanja za starije od 65 godina) i policijski sat  (FBiH - od 18:00 do 5:00; RS - od 20:00 do 5:00; Brčko Distrikt - od 21:00 do 5:00 sati).