Montažne kućice koje možete kupiti preko interneta

Cjelokupni troškovi izgradnje jedne ovakve kuće obično udvostručuju katalošku cijenu, a cijena zemljišta nije uključena. Unatoč tome, izgradnja montažne kućice je znatno jeftinija od tradicionalne.

AUTOR: Bored Panda
OBJAVLJENO: 23.06.19 u 13:10
https://bit.ly/2Yi8Y2B
Čini se da se u današnje vrijeme na internetu može kupiti gotovo sve. Tržište online kupovine sve više raste u posljednjih nekoliko godina, a dok se neki boje kupiti i par cipela putem interneta, dovoljno hrabri kupuju kuće. Dakle, ako ste dovoljno hrabri, svakako pogledajte popis kuća koje se strenutno prodaju na Amazonu. Tko zna, možda se skućite prije nego što ste mislili.

Montažne kuće su najpopularnije bile u prvoj polovici 20. stoljeća, u SAD-u i Kanadi, piše Bored Panda. Ovakve kuće prodaju različiti proizvođači i one dolaze u različitim oblicima. Nakon što naručite kuću, dobivate sve potrebne materijale kao i plan izgradnje kuće. Važno je napomenuti da se ove kuće obično ne prave od cigle, betona i klasičnih zidova.

Što se tiče cijena, cjelokupni troškovi izgradnje jedne ovakve kuće obično udvostručuju katalošku cijenu, a cijena zemljišta nije uključena. Unatoč tome, izgradnja montažne kućice je znatno jeftinija od tradicionalne.

Naravno, i materijal od kojeg se prave ima nekih nedostataka. Jedan od glavnih je visoka cijena, jer je potrebno više truda za proizvodnju lameliranog drveta nego samo rezanje i prerada drveta. Zbog načina na koji se pravi lamelirano drvo, neki proizvođači koriste drvo niže kvalitete. Na kraju, jedan od najvećih nedostataka je estetske prirode jer, obrađeno drvo ne izgleda prirodno.

U našoj galeriji možete pogledati primjere simpatičnih montažnih kućica.
 

Prevela: Ružica Ereš