U Tuzli održan prvi noćni polumaraton: "Pokaži da možeš"

Organizacijom prvog noćnog polumaratona namjera organizatora je omasoviti rekreativni sport u gradu Tuzla, promovisati potencijale Grada Tuzla ali i ukazati na zdrav načina života

AUTOR: Vedran Bosanac
OBJAVLJENO: 16.07.17 u 11:55
https://bit.ly/2XjrVl0
U organizaciji Atletsko-rekreativnog kluba "Rekreativci", sinoć je u Tuzli održan prvi noćni polumaraton pod geslom "Pokaži da možeš".

Trka duga 21 kilometar i 100 metara je startala na kompleksu Panonskih jezera odakle su tkmičari trčali do skvera - Stadion Tušanj – Siporeks - Elektrotehnička škola - SKPC Mejdan - ulica Bosne srebrene - zgrada SodaSo - Franjevačka ulica - Pozorišna ulica -Turalibegova ulica - ulica Maršala Tita - Aleja Alije Izetbegovića - Mala pijaca - ulica Druge tuzlanske brigade - ulica Kulina Bana - nekadašnja zgrada Muzičke škole u Tuzli - Džindijska ulica, a cilj je bio na Panonskim jezerima.

U muškoj konkurenciji prvi do cilja je stigao Srđan Samardžić iz Bosne i Hercegovine za 1:15:02 sati, dok je na drugom mjestu bio Slaviša Bunić sa vremenom 1:17:22.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Sonja Stolić iz Srbije koja je do cilja stigla za 1:21:24 sati.

Bh atletičarka Lucia Kimani završila te maraton na drugom mjestu sa vremenom 1:21:45.

Pored polumaratona, a s ciljem uključivanja onih koji se ne usude istrčati dionicu dugu 21,1 kilometar, upriličena je i FunRun trka, duga 5 kilometara. Trka je besplatna a organizuje se s ciljem motiviranja građanstva za bavljenjem rekreativnim sportom te preuzimanje brige o vlastitom zdravlju.

Pobjednik FunRun trke je Aleksandar Dolić, drugo mjesto pripalo je Davoru Vidoviću, dok je trećeplasirani Mladen Samardžić.

Organizacijom prvog noćnog polumaratona namjera organizatora je omasoviti rekreativni sport u gradu Tuzla, promovisati potencijale Grada Tuzla ali i ukazati na zdrav načina života.

Mnogi građani su podržali ovu manifestaciju, međutim upućene su i primjedbe vezane za blokadu saobraćaja s obzirom na činjenicu da su sve glavne saobraćajnice bile predviđene za trku što je stvorilo neugodnosti za mnoge građane.