Novozelandska premijerka odbila 'mito' 11-godišnje djevojčice: „Trenutno ne proučavamo zmajeve“

Premijerka često osobno odgovora na pisma Novozelanđana poput Victorije i popularna je na Novom Zelandu, ali i šire.

AUTOR: Insider
OBJAVLJENO: 15.05.19 u 15:37
MONTHLY_RATE_LIMIT_EXCEEDED
Jacinda Ardern, premijerka Novog Zelanda, taktično je odbila zamolbu jedanaestogodišnje djevojčice za otvaranje programa istraživanja zmajeva kojeg bi financirala vlada, prenosi Insider.
 
Ardern je vratila i 5 novozelandskih dolara koje je djevojčica očito poslala kao „mito“ kako bi utjecala na mišljenje premijerke.
 
Ona se zahvalila Victoriji što joj se obratila 30. travnja, ali i rekla kako vlada još uvijek nije spremna za proučavanje zmajeva ili telekineze, što je bio njezin drugi zahtjev.
 
Pismo je na Redditu objavila sestra djevojčice pod naslovom: „Dobila sam ovo u sandučić, izgleda da je moja najmlađa sestra (11) pokušala podmititi Jacindu.“
 
„Ispostavilo se da je željela od vlade da je učine telekinetičnom kada to budu u mogućnosti, a htjela je i saznati što oni znaju o zmajevima i jesu li naši ijednog dosad, kako bi ih ona mogla trenirati,“ dodala je sestra djevojčice u komentarima.
 
Victoria je dobila odgovor ureda premijerke 30. Travnja. Službenici vlade su potvrdili za BBC da je odgovor autentičan.
 
„Zainteresirani smo da čujemo tvoje prijedloge u vezi vidovnjaka i zmajeva, ali nažalost, trenutno ne radimo ništa u tim područjima,“ napisala je Ardern.
 
„Zato ti vraćam tvoje mito i želim ti sve najbolje u traganju za telekinezom, telepatijom i zmajevima.“
 
Premijerka je dodala i ručno pisani tekst u dnu pisma, gdje stoji: „P.S. Ipak ću obratiti pažnju na te zmajeve. Nose li odijela?“
 
Ardern često osobno odgovori na pisma Novozelanđana poput Victorije i popularna je na Novom Zelandu, ali i šire.
 
Početkom svibnja, anketa provedena u Australiji otkrila je kako je Ardern za Australce najpouzdanija političarka, iako je iz druge zemlje.
 
Millward Brown je zamolio 1400 Australaca da kroz anketu ocijene 12 političara u šest područja: značajnost, integritet, zajedničke vrijednosti, predanost, afinitet i izvršavanje obaveza.
 
Ardern je u studenome 2018. godine na skupu Novozelandske laburističke stranke pročitala neka od pisama koje je primila u funkciji premijerke.
 
Kazala je kako joj je jedan sedmogodišnjak poslao pismo kako bi je upitao sljedeće: „Draga Jacinda, možeš li promijeniti dosadnu sivu boju na tosterima u neke žarke boje? Vjerojatno možeš donijeti neki zakon?“

Za Front Slobode prevela Ružica Ereš