Kampanja "Budi junak svoje zajednice"

U “Potrazi za blagom” prikupljeno preko 10.000 KM za projekte mladih

AUTOR: Vedran Bosanac
OBJAVLJENO: 12.11.14 u 14:37
OSVJEŽENO: 12.11.14 u 14:37
https://bit.ly/2XjlvlQ
Promotivni događaji simbolično nazvani ''Potraga za blagom'' koje smo kao drugi dio kampanje ''Budi junak svoje zajednice'' organizovali u Tuzli, Lukavcu, Srebreniku, Živinicama i Kalesiji bili su više nego uspješni. Uz prikupljanje značajnih sredstava, ''potrage'' su promovisale pozitivne vrijednosti mladih aktivista, individualnih donatora i privrednih subjekata koji su se uključili u osnaživanje mladih i zajednice u kojoj žive, piše u saopštenju Fondacije tuzlanske zajednice.

Uključivši 22 formalne i neformalne grupe mladih iz ovih 5 opština, zatim 19 biznisa sa 26 lokalnih poslovnica, te više od 300 individualnih donatora, Fondacija tuzlanske zajednice ostvarila je zacrtani cilj zajedničkog osnaživanja mladih i lokalne zajednice. Ujedno su u okviru ''Potrage za blago'' u svih pet gradova, prepoznate vrijednosti istinskih junaka zajednice, mladih aktivista i filantropa.

Sa 5.350 KM doniranih od strane privrednih subjekata i 5.180 KM od strane individualnih donatora, uz sredstva koja je obezbijedila Fondacija, 22 projektne ideje mladih biće podržane sa ukupnim iznosom od preko 30.000 KM.

"Posebna vrijednost kampanje je veliki broj uključenih osoba, kako ih mi zovemo, istinskih junaka zajednice, a zbog kojih se ova kampanja i pokrenula. Samo u okviru pet ''Potraga za blagom'' učestvovalo je preko 300 mladih osoba, predstavnika privrednih subjekata i individualnih donatora, ističe menadžer za razvoj programa Fondacije tuzlanske zajednice Emir Bašić i dodaje da je "ova inovativna kampanja omogućila mladim, ne samo finansijsku podršku, nego i priliku da upoznaju ljude iz biznisa, spremne da ulože u njihove ideje, spremne da prepoznaju i ohrabre njihove napore. Danas je teško biti junak, a ovi mladi aktivisti i filantropi su istinski junaci zajednice." 

U okviru svog programa Omladinska banka Fondacija tuzlanske zajednice od 2012. godine radi sa mladima u ovih 5 opština, a kampanju “Budi junak svoje zajednice” su podržale Vlada Tuzlanskog kantona i opštinske administracije.

Fondacija tuzlanske zajednice zahvaljuje se velikom broju privrednih subjekata, kao i preko 300 individualnih donatora, koji su uzeli učešće u kampanji "Budi junak svoje zajednice".