Pikselizirane fotografije ugroženih vrsta životinja pokazuju koliko ih je preostalo

Nove fotografije nastale su po uzoru na kampanju WWF-a iz 2008. godine.

AUTOR: Interesting Engineering
OBJAVLJENO: 30.09.19 u 14:06
https://bit.ly/2owjfqQ
WWF-ova kampanja iz 2008. godine ponovno se pojavila na internetu zahvaljujući nedavnoj objavi na platformi Reddit koja je postala viralna. Na kampanji WWF Japan – Population by pixel radila je tokijska agencija Hakuodo C&D, a sastojala se od nekoliko pikseliziranih fotografija ugroženih životinjskih vrsta. Imena koja stoje iza ove kampanje su kreativni direktori Hakuoda, Nami Hoshino, Yoshiyuki Mikami i dizajner Kazuhiro Mochizuki.

Na prvi pogled se zapitate što se događa, kao da je u pitanju greška. Međutim, pikseli predstavljaju preostali broj životinja ugroženih vrsta. Riječ je o srceparajućoj, ali fantastičnoj kampanji koja osvještava o problemu ugroženih vrsta. Po uzoru na ovu kampanju, korisnik platforme imgur, JJSmooth44, napravio je sličan, podjednako zapanjujući projekt kao i WWF.

Neke od fotografija izgledaju relativno jasno i dobro, ali kada pogledamo brojke, sve je vidljivije da stanje baš i nije dobro. Druge, nažalost nisu toliko jasne i otvaraju oči kada je u pitanju realnost ugroženih vrsta. Dio fotografija možete pogledati u našoj galeriji, a cijeli set od 22 fotografije možete pronaći na imgur profilu korisnika JJSmooth44.


- Izvor: Interesting Engineering

Prevela: Ružica Ereš