[Galerija] 11 fascinantnih fotografija ledenjaka

Ove fotografije nose vrlo snažnu poruku o učincima globalnog zatopljenja i tome da čovječanstvo mora poduzeti hitne korake kako bi spriječilo topljenje ledenjaka.

AUTOR: Bored Panda
OBJAVLJENO: 14.03.20 u 15:47
https://bit.ly/2WbmG5a
Znanstvenici su odavno otkrili da 90% ledenjaka leži pod vodom. Nije čudno da postoji izraz "vrh ledenog brijega", koji znači da mali dio nečega što vidimo koje vidimo krije nešto mnogo veće, prvi pogled ne može vidjeti. Jedan fotograf odlučio je to testirati ronjenjem na neotkrivena mjesta koja su većini ljudi bila dostupna. Snimio je ono što se nalazi ispod tih mjesta.

Tridesetdevetogodišnji njemački fotograf Tobias Friedrich počeo je fotografirati svoje avanture 2007. i tako postao vrhunski podvodni fotograf. Putujući od tropskih lokacija do Arktika, on fotografira ledenjake odozdo, piše Bored Panda.

Tijekom putovanja po Greenlandu imao je zaista lijepu priliku vidjeti ledenjake izbliza i uživati u njihovoj nevjerojatnoj veličini i ljepoti. Njegove fotografije savršeno prikazuju njihove različite oblike, veličine i teksture, pokazujući da je svaki od njih jedinstven.

Ove veličanstvene podvodne fotografije možete pogledati u našoj galeriji. One nose vrlo snažnu poruku o učincima globalnog zatopljenja i kako čovječanstvo mora poduzeti hitne korake kako bi spriječilo topljenje ledenjaka. Kao čest posjetitelj, Friedrich je na Greenlandu uvidio posljedice globalnog zatopljenja i kako se led ovdje topi sve ranije svake godine.


Prevela: Ružica Ereš