"Ježeva kućica" Branka Ćopića na Berlinale festivalu - animirani film Eve Cvijanović

Desetminutni animirani film "Ježeva kućica" vjerno slijedi slavni predložak Branka Ćopića, i to na tri jezika: narator hrvatske verzije je Rade Šerbedžija, engleske glumac Kenet Velš (Kenneth Welsh, "Twin Peaks"), a francuske glumica Frans Kastel (France Castel). Muziku u filmu potpisuje Darko Rundek

AUTOR: Buro 24/7
OBJAVLJENO: 16.01.17 u 20:11
http://bit.ly/2Jmom3M
Animirani film “Ježeva kućica” (Hedgehog's home) premijerno se prikazuje na prestižnom festivalu u Berlinu (u kategoriji kratki film Generation Kplus).

Film je nastao prema slavnoj priči Branka Ćopića u tehnici stop-animacije, a produkcijski je ostvaren u saradnji kanadskog Nacionalnog filmskog odbora (NFB) i hrvatskog Bonobostudija. To je prva saradnja NFB-a i jednog hrvatskog studija u posljednjih 40 godina. Produkciju potpisuju Jelena Popović (NFB) i Vanja Andrijević (Bonobostudio), a film u Hrvatskoj potpomažu Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, piše portal Buro 24/7.

Desetminutni animirani film “Ježeva kućica” vjerno slijedi slavni predložak Branka Ćopića, i to na tri jezika: narator hrvatske verzije je Rade Šerbedžija, engleske glumac Kenet Velš (Kenneth Welsh, “Twin Peaks”), a francuske glumica Frans Kastel (France Castel). Muziku u filmu potpisuje Darko Rundek. Za animaciju su zaslužni Ivana Bošnjak i Tomas Džonson (Thomas Johnson, Simulacra Studio), a modeliranje lutaka djelo je spomenutih autora, Ivane i Tomasa, uz reditelja i scenaristu Evu Cvijanović.

Savjetnik pri izradi lutaka i animacije bio je slavni autor Tim Alen (Allen), saradnik Tima Bartona (Tim Burton) i Vesa Andersona (Wes Anderson). Direktor fotografije je Ivan Slipčević, a montažerke Eva Cvijanović i Iva Kraljević.

Priča o hrabrom Ježurki koji šumom povazdan luta, do sada je već naučila brojne domaće generacije čitalaca da je vlastiti dom najljepši i najvažniji u životu, a očekuje se da će i ovaj animirani film – koji uspješno oživljava živopisne likove iz te klasične basne – učiniti slično za gledaoce iz cijelog svijeta. To je treći animirani film Eve Cvijanović, koja je diplomu iz animacije stekla na montrealskom univerzitetu Concordia.

Jednominutni klip možete pogledati na Bonobostudio Vimeo profilu