Black Mirror je trenutno najgledanija serija na Netflixu

Najpopularniji film ovog tjedna je Spider-Man: Homecoming.

AUTOR: VODzilla
OBJAVLJENO: 14.06.19 u 10:22
https://bit.ly/2XdzaWU
Prošlog tjedna izašla je peta sezona antologijske serije Black Mirror Charlieja Brookera i Annabel Jones i nije trebalo puno vremena da privuče gledatelje. Prema podacima iz Netflixa, Black Mirror je najpopularnija serija na ovoj streaming usluzi.

Ova serija je najgledaniji program na Netflixu u svim kategorijama, a na drugom mjestu se našla sve popularnija miniserija When They See Us.

Nedavno je izašla i druga sezona serije Good Girls koja se našla na trećem mjestu ovotjedne top ljestvice gledanosti Netflixovih serija i time zauzela mjesto koje je prošlog tjedna držala američka sapunica What/If. Serija Designated Survivor koja je nedavno izbacila treću sezonu našla se na šestom mjestu Netflixove top liste, a na sedmom i osmom mjestu su serije Dead to Me i Gavin & Stacey. Top ljestvicu serija zaključio je Happy! koji je upravo objavio drugu i, izgleda, posljednju sezonu.

Najpopularniji film na Netflixu ovog tjedna je Spider-Man: Homecoming, a prati ga poprilično popularni znanstvenofantastični film I am Mother i crtani film Despicable Me 3.

Netflix je počeo svakog tjedna objavljivati podatke o gledanosti, a nova opcija trenutno je dostupna samo u Velikoj Britaniji. Riječ je o eksperimentu kojim žele utvrditi je li ovo učinkovit način da korisnici dođu do popularnog sadržaja. Ipak, ove ljestvice bi se još uvijek trebalo uzimati sa zadrškom. Naime, svatko tko pogleda 70% jedne epizode TV serije ili 70% filma, računa se kao gledatelj određenog sadržaja – što bi moglo ukazivati na to koliko vremena prosječan gledatelj obično provede gledajući neki sadržaj na Netflixu i kakvi su postali trendovi gledanja serija i filmova u razdoblju online konkurencije.

Ipak, istaknuli su koliki utjecaj ima svaki novi program, posebice širenjem dobrih preporuka među pretplatnicima.

Potpunu top ljestvicu možete naći na stranici VODzilla.


Prevela: Ružica Ereš