Kevin Costner: Princeza Diana je trebala glumiti u drugom nastavku filma Tjelohranitelj

Prva je verzija scenarija do glumca stigla dan prije nego što je Diana poginula u prometnoj nesreći 1997. godine.

AUTOR: The Guardian
OBJAVLJENO: 03.07.19 u 12:45
http://bit.ly/2XpsMk2
Kevin Costner potvrdio je da je pokojna princeza Diana trebala s njim glumiti u nastavku hit-filma Tjelohranitelj (The Bodyguard) iz 1992. godine, u kojem je glumio agenta zaduženog za zaštitu pop zvijezde, koju je u prvom filmu pjevačica Whitney Houston.

U intervjuu za PeopleTV, Costner je rekao da su on, Diana i producenti filma zaista bili jako zagrijani za ovaj projekt.

"Studiju se svidjela ideja o drugom nastavku Tjelohranitelja", rekao je, a Diana bi odigrala ulogu "jednako dobro kao i Whitney. Nekih godinu dana nitko nije ni znao za ovo".

Costner je 2012. godine prvi put govorio o ovom filmskom projektu, objašnjavajući da bi njegov lik u filmu štitio lik koji bi glumila Diana od uhoda i paparazza, a onda bi došlo do romantične veze. Rekao je da je prva verzija scenarija do njega stigla dan prije nego što je Diana poginula u prometnoj nesreći 1997. godine.

Govoreći za PeopleTV, Costner se prisjetio razgovora s Dianom o filmu, posebice o mogućnosti da bi sadržavao intimnije scene, piše The Guardian.

"Samo se sjećam da je bila nevjerojatno simpatična preko telefona i da mi je postavila pitanje: 'Hoćemo li imati neke scene ljubljenja?'", prisjeća se Costner. "Rekla je to na jako pristojan način.. vidjelo se da je bila pomalo nervozna jer je vodila život pod vrlo strogim nadzorom. Rekao sam: 'Da, bit će malo i takvih scena, ali učinit ćemo sve da to prođe u redu'".

Razgovore je pokrenula Sarah Ferguson, tvrdi Costner. "Sarah je bila jako važna u cijeloj priči", dodao je. "Poštujem je jer je ona bila ta koja je uspostavila komunikaciju između mene i Diane. Podržala je ovu ideju".

Tjelohranitelj je zaradio $411 milijuna dolara, što ga čini drugim najuspješnijim filmom 1992. godine, a glazba iz ovog filma još uvijek je bestseler svih vremena s prodanih 45 milijuna primjeraka. Film je bio glumački debi Whitney Houston. Iako se kritičarima nije svidio, bio je jako uspješan, a 2012. godine dobio je i kazališnu mjuzikl verziju koja se još uvijek igra u londonskom kazalištu West End. Iste je godine iznenadno preminula Whitney Houston, utopivši se u kadi nakon predoziranja alkoholom i lijekovima. Poznata pjevačica dugo je imala problem s opijatima.


Prevela: Ružica Ereš