Najavljen novi nastavak filma Matrix

Uloge Nea i Trinity ponovno će igrati Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss.

AUTOR: The New York Times
OBJAVLJENO: 22.08.19 u 17:01
http://bit.ly/2Zn2taq
Keanu Reeves ponovno će se naći u ulozi Nea, pobunjenika i hakera u borbi protiv strojeva, u četvrtom dijelu filmske franšize Matrix. U najnovijem nastavku će mu se pridružiti i Carrie-Anne Moss u ulozi Trinity. Film će režirati i producirati Lana Wachowski koja je, zajedno sa svojom sestrom Lilly, tvorkinja ove franšize. Prema dosadašnjim informacijama, Lilly neće sudjelovati u stvaranju najnovijeg nastavka jer radi na svom televizijskom projektu Work in Progress.

Tvrtka Warner Bros. će u suradnji s Village Roadshow Pictures producirati i distribuirati film, a Grant Hill je uz Wachowski također postavljen za producenta, piše The New York Times.

Scenarij nastao u suradnji Lane Wachowski, Alexandra Hemona i Davida Mitchella o ljudima koji žive u simuliranoj virtualnoj realnosti i čija se energija koristi za napajanje strojeva ponovno će istraživati distopijski svijet stvoren u prva tri filma.

"Dosta ideja o kojima smo Lilly i ja razgovarale prije 20 godina sada se čine još relevantnijim", rekla je Lana Wachowski u priopćenju za medije.

Nije čudno da se Warner Bros. vraća u svijet Matrixa. Originalni film dobio je brojne pohvale filmskih kritičara zbog vizualne estetike i noviteta. Neki su pak kritizirali film kao pretjerano nasilan. Tri dosadašnja nastavka filma zaradila su više od $1,6 milijardi na svjetskim kino blagajnama.

Noviji glumački angažman Keanua Reevesa bio je u filmovima John Wick franšize, a trenutno snima treći nastavak filma Bill and Ted's Excellent Adventure iz 1989. godine, koji ga je i vinuo u svijet glumačkih zvijezda.

Tijekom posljednjih nekoliko godina Warner Bros. traži načine oživljavanja Matrix franšize. Hollywood Reporter je 2017. godine pisao da se radi na četvrtom nastavku te da bi glumac Michael B. Jordan trebao igrati u njemu. Vjerovalo se da je u projekt bio uključen i Joel Silver, koji je radio kao producent u ranijim nastavcima ovog filma. Međutim, Silver nije spomenut u najavi objavljenoj u utorak. Njegova suradnja s tvrtkom Warner Bros. prekinuta je 2012. godine, a u lipnju ove godine Silver je napustio i tvrtku Silver Pictures koju je osnovao 1980. godine.


Prevela: Ružica Ereš