U listopadu stiže "El Camino: A Breaking Bad Movie", filmski nastavak kultne serije

Film El Camino: A Breaking Bad Movie napisao je i režirao Vince Gilligan, tvorac serije Breaking Bad, a bit će dostupan na Netflixu od 11. listopada.

AUTOR: The New York Times
OBJAVLJENO: 25.08.19 u 14:55
https://bit.ly/2HpC6KW
Prije skoro šest godina, gledatelji serije Breaking Bad pogledali su posljednju epizodu u kojoj se narkobos Walter White, kojeg igra Bryan Cranston, prestane skrivati i žrtvuje svoj život kako bi spasio svog partnera Jesseja Pinkmana, kojeg igra Aaron Paul, od bande arijevskog bratstva. Kad je White izdahnuo u laboratoriju u kojem su pravili metamfetaminske droge, vjerojatno većina publike nije mislila da će više ikada vidjeti većinu likova iz serije.

Međutim, čini se da priča ove serije još uvijek nije završena.

Netflix je u subotu najavio da će objaviti film koji se nadovezuje na priču iz serije, a priča će biti fokusirana na lik mladog Pinkmana, piše The New York Times. Posljednje scene serije prikazuju ga kako se u ukradenom Chevroletu El Camino vozi u nepoznato.

Film El Camino: A Breaking Bad Movie napisao je i režirao Vince Gilligan, tvorac serije Breaking Bad, a bit će dostupan na Netflixu od 11. listopada. Očekuje se da će se kasnije emitirati i na AMC-u koja je producirala ovu seriju.

"Ovo je poglavlje Breaking Bad-a koje nisam ni mislio da želim snimiti", rekao je glumac Aaron Paul u intervjuu. "Sad kad sam dobio priliku da to učinim, presretan sam zbog toga".

Netflix je zasad objavio samo kratki sažetak o filmu: "Nakon dramatičnog bijega iz zarobljeništva, Jesse se mora pomiriti sa svojom prošlošću kako bi mogao stvoriti neku budućnost".

Paul je u intervjuu kazao i kako ne smije odati više detalja o radnji filma. Međutim, rekao je da se i sam, poput fanova serije, na neki način pozdravio sa svijetom serije Breaking Bad kada se serija završila.

"Bilo je to jako teško i emotivno za sve nas", kaže Paul. "Kada smo snimili finale, svi smo se okupili, zagrlili i rekli jedni drugima koliko se volimo. I to je bilo to".

Međutim, prije otprilike dvije godine, nazvao ga je Gilligan, navodno kako bi razgovarao o planovima za proslavu desete godišnjice izlaska prve epizode serije. "Tek pred kraj razgovora spomenuo je da ima ideju kako nastaviti priču i htio je čuti moje mišljenje o tom".

Glumac je rekao i kako razumije da je publika sumnjičava kada je u pitanju nastavak ove serije, čija je posljednja epizoda jedna od rijetkih s visokim ocjenama u modernom dobu TV serija. No, tvrdi da su svi potencijalni strahovi nestali kada je pročitao Gilliganov scenarij za El Camino.

"Ostao sam bez teksta", rekao je. "Izgubio sam se u mislima. Kao momak koji je glumio ovog lika, presretan sam što je Vince odlučio da me povede na ovo putovanje".

Kao i originalna serija, ali i spin-off Better Call Saul, film je snimljen na području američkog gradića Albuquerqueja.

Na pitanje hoće li se u filmu pojaviti Cranston, Odenkirk, Krysten Ritter ili Jonathan Banks, koji su glumili u seriji, Paul je rekao da ne smije reći ništa na tu temu. "Mogu samo reći da mislim da će se ljudima svidjeti ono što smo pripremili".

Novi angažmani ovog glumca također su obavijeni velom tajne. Pojavit će se i u trećoj sezoni HBO-ove serije Westworld, no ni o toj ulozi nije mogao reći više detalja.


Prevela: Ružica Ereš