Gospodarica zla 2 (Maleficent: Mistress of Evil) u kinima od 17. listopada

Angelina Jolie ponovno će se pojaviti ulozi Zlurade, a u film se vraća i Elle Fanning u ulozi princeze Aurore.

AUTOR: i News
OBJAVLJENO: 08.10.19 u 19:22
https://bit.ly/2AVE2qY
Ovog mjeseca Disney želi nastaviti svoju godinu dominacije blagajnama izdavanjem filma Gospodarica zla 2 (Maleficent: Mistress of Evil). Radnja novog dijela izravno se nadovezuje na radnju prvog, a Angelina Jolie ponovno će se naći u glavnoj ulozi zle vile, Zlurade, koja proklinje uspavanu ljepoticu, princezu Auroru.

Iako su kritike za prvi film uglavnom bile mlake, uspio je na kraju zaraditi 758,5 milijuna dolara širom svijeta, tako da se Disney nada da će i novi nastavak ostvariti sličan uspjeh, piše iNews. Ovo će biti četvrti igrani film objavljen ove godine po uzoru na neke od svojih klasičnih crtanih filmova. Maleficent 2 se tako pridružuje Aladdinu, Dumbou i Kralju lavova.

Prvi dio ovog filma u kina je izašao 2014. godine, a priča priču o uspavanoj ljepotici iz perspektive antagonistice. Umjesto da je prikazana kao zlobna vještica, ona je prikazana u nešto pozitivnijem svjetlu, kao povrijeđena jer nije bila na proslavi i darivanju novorođene princeze.

Zlurada je moćna vila koja brani svoj dom od osvajačkih snaga obližnjeg kraljevstva sve dok je njen voljeni Stefan ne izda odrezavši joj krila dok je spavala. Ona se tada povlači u dvor pretvorivši ga u mjesto tame. Njen bivši ljubavnik s druge strane, postane kralj. Nakon što se kralju rodi prvo dijete, Aurora, Zlurada se ponovno pojavi kako bi proklela dijete, obećavši da će onog dana kad Aurora napuni 16 godina nabosti njen prst na vreteno i pasti u duboki, vječni san.

Ironočno, prokletstvo se može prekinuti samo ukoliko se princeza poljubi sa svojom pravom ljubavi – a Zlurada ne vjeruje u pravu ljubav. Kralj svoju kći pošalje da živi s tri vile skrivena od zle vile i počinje ludjeti, a Zlurada krene uhoditi i promatrati njegovu kćer iz sjene. Zlurada se kasnije pokaje zbog prokletstva koje je izrekla kraljevoj kćeri, jer su njih dvije s vremenom postale vrlo bliske, i pokuša ga povući, ali bezuspješno. Aurora prilikom povratka u dvor ubode u prst i padne u duboki san.

Nakon što se ispostavi da mladi princ svojim poljupcem ne uspijeva probuditi Auroru, Zlurada shvaća da će kletvu prekinuti tek njezin poljubac. Kralj pogiba pokušavajući ubiti Zluradu, a Aurora postane kraljica. Zlurada vraća svome dvoru stari sjaj i dva kraljevstva se napokon pomire.

Nakon petogodišnjeg mira, ponovno se javljaju napetosti kada princ Filip zaprosi Auroru. Time se bavi radnja novog filma. Iako se Aurora žarko želi udati za princa, Zlurada je skeptična, ali s pravom – majka princa Filipa, kraljica Ingrith, planira iskoristiti mir između kraljevstava kako bi zauvijek razdvojila vile i ljude.

S obzirom na to da će se Aurora i Zlurada naći na suprotnim stranama, njihova povezanost i prijateljstvo naći će se na testu.

Angelina Jolie ponovno će se pojaviti ulozi Zlurade, a u film se vraća i Elle Fanning u ulozi princeze Aurore. Kraljicu Ingrith igrat će Michelle Pfieffer. Princa Filipa u ovom će filmu igrati Harris Dickinson. U filmu će se pojaviti i Chiwetel Ejiofor u ulozi Conalla, Zluradinog saveznika i potencijalnog ljubavnika.

Film će režirati norveški dvojac Joachim Rønning i Espen Sandberg. Ovaj redateljski par je 2012. godine bio nominiran za Oscara za najbolji strani film za Kon-Tikija, a već imaju određeno iskustvo s nastavcima blockbuster filmova. Primjerice, režirali su peti dio Pirata s kariba: Salazarova osveta

Film Gospodarica 2 stiže u kina 17. listopada.


Prevela: Ružica Ereš