Joker i nakon drugog vikenda obara rekorde na kino blagajnama

Film se na svjetskim kino blagajnama približava cifri od $600 milijuna, a u kinima u BiH prikazuje se od 3. listopada.

AUTOR: Screen Rant; Gamespot
OBJAVLJENO: 17.10.19 u 19:05
OSVJEŽENO: 17.10.19 u 19:05
https://bit.ly/32p53yX
Tijekom drugog vikenda prikazivanja Joker je nastavio obarati rekorde blagajne. Film je u drugom tjednu prikazivanja zaradio oko $55 milijuna, čime je oborio rekord zarade u drugom tjednu prikazivanja u povijesti listopadskih filmova. U odnosu na prvi tjedan prikazivanja u kinima Joker je pao za 43%, no i dalje ostaje vrlo čvrsto na vrhu, što znači da gledatelji šire dobru riječ o filmu i da bi se mogao dugo zadržati u kinima.

Joker je tijekom prvog tjedna uzdrmao kino blagajne zaradivši $96,2 milijuna na američkoj blagajni, unatoč zabrinutosti zbog potencijalnog nasilja koje bi mračne teme filma mogle izazvati i opasnosti da bi se zbog toga film mogao povući iz kina, pišu Gamespot i Screen Crush.

No, ova vijest nije bila jednako dobra za konkurenciju. Prošlog vikenda u svjetska kina je stigao Blizanac (Gemini Man) s Willom Smithom u glavnoj ulozi, koji je uspio zaraditi oko $19-20,5 milijuna, a u film je uloženo više od $100 milijuna. Ipak, film se našao na trećem mjestu top liste svjetskih kino blagajni, nakon Jokera i nove animirane verzije Obitelji Addams, koja je tijekom vikenda zaradila $30,2 milijuna, što je donekle nadmašilo očekivanja.

Što se tiče Jokera, ostalo je pitanje koliko visoko će ići zarada u narednom razdoblju. Film je u kino blagajnama u sjevernoj Americi dosad ukupno zaradio oko $213,81 milijuna, a na svjetskim se bliži cifri od $600 milijuna. U kinima u BiH prikazuje se od 3. listopada.


Prevela: Ružica Ereš