Izašao novi trailer za film Just Mercy o Bryanu Stevensonu odvjetniku i borcu za ljudska prava

Film je snimljen po istinitoj priči, a prati mladog odvjetnika Bryana Stevensona (Michael B. Jordan) i njegovu bitku za pravdu. Slučaj Waltera McMilliana (Jaime Foxx), koji je pogrešno osuđen na smrt zbog ubojstva 18-godišnje djevojčice, jedan je od njegovih najupečatljivijih slučajeva.

AUTOR: NME
OBJAVLJENO: 03.12.19 u 20:07
https://bit.ly/2P9oZk1
Objavljen je novi trailer za film Just Mercy u kojem glume Jamie Foxx i Michael B. Jordan. Film je sniman po istinitoj priči, a prati mladog odvjetnika Bryana Stevensona, kojeg glumi Jordan, i njegovu bitku za pravdu. Film je režirao Destin Daniel Cretton.

Nakon što je diplomirao na Harvardu, Stevensonu se nude vrlo unosni poslovi. No, on umjesto toga odlučuje otići u Alabamu kako bi branio one koji su pogrešno osuđeni ili koji nisu dobili dobrog odvjetnika uz podršku lokalne odvjetnice Eve Ansley, koju glumi Brie Larson.

Jedan od njegovih prvih i najupečatljivijih slučajeva je slučaj Waltera McMilliana, kojeg glumi Foxx. McMillian je 1987. godine osuđen na smrt zbog ubojstva 18-godišnje djevojke, unatoč mnoštvu dokaza koji dokazuju njegovu nevinost i činjenici da je jedini svjedok protiv njega bio kriminalac koji je imao motiv lagati na svjedočenju.

Tijekom narednih godina Stevenson je zaglavio u labirintu pravnih i političkih manevara, kao i otvorenog i neosporivog rasizma u borbi za McMilliana i druge poput njega, a čini se da su im izgledi jako mali.

U filmu glume i Rob Morgan, Tim Blake Nelson, Rafe Spall, Karan Kendrick i O'Shea Jackson Jr, piše NME. Trailer možete pogledati u našoj galeriji.