Izašao prvi trailer napetog trilera The Assistant nadahnutog slučajem Harveya Weinsteina

Glavnu ulogu igra Julie Garner (Ozark). Ona glumi Jane, pomoćnicu koja je tek počela raditi za jednog filmskog mogula u New Yorku i koja s vremenom počinje uviđati da bi njezin šef mogao biti zlostavljač.

AUTOR: Rolling Stone
OBJAVLJENO: 05.12.19 u 20:41
http://bit.ly/2ORFgv8
Julia Garner – koja je ove godine osvojila Emmy za ulogu u seriji Ozark – glumi u novom trileru The Assistant koji će premijerno biti prikazan na festivalu Sundance idućeg mjeseca, a u kina stiže krajem siječnja. Film je dijelom inspiriran optužbama protiv filmskog producenta Harveya Weinsteina za seksualno zlostavljanje.

Garner glumi Jane, koja je tek počela raditi kao pomoćnica za jednog filmskog mogula u New Yorku. Jane s vremenom postane svjesna i sumnjičava u vezi zastrašivanja i zlostavljanja koje se događa iza zatvorenih vrata i počinje shvaćati u što bi mogla biti upletena.

Film je režirala Kitty Green, a njen stilski izražaj poprilično je poseban: film je ispričan iz perspektive pomoćnice Jane, bez gotovo ijednog snimka samog mogula za kojeg radi. On je prikazan kao prigušeni glas u svom uredu i prijeteći šapat s druge strane telefonskog poziva.

"Kad razmatramo ispitivanje ovog sustava koji je dozvolio da žene tako dugo budu marginalizirane, nisu samo muškarci ti koji su odgovorni", rekla je Green za Rolling Stone u kolovozu, nakon što je film premijerno prikazan na filmskom festivalu Telluride. "Svi moramo preispitati svoju ulogu u tome, uključujući žene. Veliki dio vijesti o #MeToo pokretu je zvučao kao da je u pitanju samo nekoliko loših primjera – riješimo se Harveya Weinsteina i sve će biti u redu. Međutim, problem je veći od toga. On je sustavan i kulturološki, a svi se trebamo zapitati kako to možemo popraviti, kako možemo vidjeti stvarnu promjenu – a ne samo nekoliko loših ljudi".

Trailer možete pogledati u našoj galeriji.