Joker je najbolji film 2019. godine prema IMDb-ovoj top listi

Iako je Joker dio svijeta superheroja, Joaquin Phoenix ovu ulogu odigrao je tako da se film svidio i široj publici.

AUTOR: UNILAD
OBJAVLJENO: 16.12.19 u 22:49
http://bit.ly/2EquAgN
Mnogo sjajnih filmova stiglo je ove godine, no samo jedan može postati najbolji film godine na IMDb-u, filmskoj bazi podataka. Ove godine, taj naslov otišao je Jokeru.

Film je izašao u listopadu i jako brzo je oduševio svijet, postavši prvi film s oznakom R u povijesti koji je na kino blagajnama zaradio više od milijardu dolara, piše UNILAD.

Iako je Joker dio svijeta superheroja, Joaquin Phoenix ovu ulogu odigrao je tako da se film svidio i široj publici. Film govori o uzrocima i događajima koji su doveli do toga da Arthur Fleck postane negativac.

Top lista najboljih filmova godine na IMDb-u temelji se na stvarnim pregledima stranica i popularnosti filmova, koje obrađuje IMDbPro.

Joker je nadmašio mnoge Marvelove filmove, kao i neke Disneyeve remakeove starijih filmova. Ipak, Disney je dobio mnogo priznanja na ovogodišnjoj top 10 listi.

Jedan od najpopularnijih filmova bio je i horor Us, redatelja Jordana Peelea, a našao se na desetom mjestu.

Disneyev remake Aladdina našao se na devetom mjestu, a drugi Disneyevi filmovi koji su ušli u top 10 su Alita: Anđeo borbe (osmo mjesto), Spider-Man: Daleko od kuće (sedmo mjesto) i Kralj lavova (šesto mjesto).

Ono: Drugo poglavlje ušao je u top 5 najboljih filmova, ispred njega bili su Kapetanica Marvel na četvrtom i Osvetnici: Završnica na trećem mjestu.

Drugo mjesto zauzeo je Tarantinov hit film Bilo jednom... u Hollywoodu s Bradom Pittom i Leonardom DiCaprijom u glavnim ulogama. Ova dramedija ocijenjena je kao najbolji Tarantinov film nakon Pulp Fictiona. Unatoč odličnim rezultatima, ovaj film nije uspio doći do broja jedan.

Jokerov rezultat ukazuje na to da bi film mogao vrlo dobro proći u nadolazećoj sezoni nagrada. Već je nominiran za četiri Zlatna globusa, a mogao bi ostvariti još mnogo dostignuća.