Respect: Prva najava biografskog filma o kraljici soula, Arethi Franklin

Respect će navodno obuhvatiti ogroman dio života Arethe Franklin, počevši od njenih najmlađih dana sredinom prošlog stoljeća, kada je pjevala u zboru baptističke crkve u kojoj je služio njen otac, do dana kada je postala međunarodna glazbena superzvijezda i aktivistkinja koja se borila za građanska prava, u desetljećima koja su uslijedila.

AUTOR: Screen Rant
OBJAVLJENO: 21.12.19 u 18:38
http://bit.ly/2MguKf4
U prvoj službenoj najavi filma Respect možemo čuti i vidjeti Jennifer Hudson, koja glumi Arethu Franklin, kraljicu soula. Prije svoje smrti, Franklin je osobno odabrala oskarovku Hudson da je glumi u filmskoj biografiji. Tracey Scott Wilson napisala je scenarij, a Liesl Tommy je režirala film. Riječ je o jednom od dva prikaza života Arethe Franklin koji se očekuje u idućoj godini. Život legendarne pjevačice će na ekrane iznijeti i National Geographic u trećoj sezoni svoje antologijske serije Genius.
 
Hudson je osvojila Oscara za ulogu u filmu Dreamgirls 2006. godine, a ovog vikenda se vraća u kina u filmskoj adaptaciji broadwayskog mjuzikla Cats, koji nije naišao na pozitivne kritike. Respect bi trebao stići u kina tek 9. listopada iduće godine.
 
Video najava i poster za ovaj film objavljeni su jučer ujutro na internetu. Ako je itko sumnjao u odabir pokojne pjevačice, nakon što čuje ovaj kratki isječak sigurno će se prestati brinuti.
 
U pogledu priče, Respect će navodno obuhvatiti ogroman dio života Arethe Franklin, počevši od njenih najmlađih dana (u kojima je glumi Skye Dakota Turner) sredinom prošlog stoljeća, kada je pjevala u zboru baptističke crkve u kojoj je služio njen otac do dana kada je postala međunarodna glazbena superzvijezda i aktivistkinja koja se borila za građanska prava, u desetljećima koja su uslijedila, piše Screen Rant.
 
Dosadašnje hollywoodske filmske biografije ove vrste poznate su po tome što se pridržavaju strogih narativnih formula. Međutim, nedavni memoari o pjevačima, poput Rocketmana, pokazali su da je Hollywood sposoban i mijenjati stvari i pružiti svjež pogled u živote subjekata kojima se bavi. Valjda će i Respect na sličan način uspjeti izbjeći konvencionalne metode snimanja biografija, a u tome će zasigurno velika pomoć biti i sporedna glumačka postava, uključujući Mary J. Blige, Audru McDonald i Titusa Burgessa.