The Good Nurse: Jessica Chastain i Eddie Redmayne glumit će u filmu o bolničaru serijskom ubojici

Film The Good Nurse prati istinitu priču o bolničaru Charlesu Cullenu, za kojeg se smatra da je odgovoran za smrt čak 300 pacijenata. Eddie Redmayne glumit će Cullena, a Jessica Chastain Cullenovu kolegicu, također bolničarku, koja je pomogla razotkriti i zaustaviti ga.

AUTOR: Variety
OBJAVLJENO: 15.02.20 u 22:48
https://bit.ly/37rwQkd
FilmNation će pokrenuti međunarodnu prodaju filma The Good Nurse na europskom filmskom tržištu (EFM). Film je redateljski debi Tobijasa Lindholma na engleskom jeziku, a prati istinitu priču o Charlesu Cullenu, bolničaru koji je bio jedan od najvećih serijskih ubojica u povijesti, poznat po imenu Anđeo smrti. Smatra se da je odgovoran za smrt čak 300 pacijenata kroz 16 godina.

Cullena će igrati Eddie Redmayne, koji je 2014. godine osvojio Oscara za ulogu u filmu Teorija svega (The Theory of Everything) o životu poznatog znanstvenika Stephena Hawkinga. Pored toga, Eddie je 2015. godine bio nominiran za Oscara za ulogu u filmu Dankinja (The Danish Girl). Njegovi budući projekti uključuju filmove Čudesne zvijeri i gdje ih naći 3 (Fantastic Beasts and Where to Find Them 3), koji bi trebao izaći 2021. godine i The Trial of the Chicago 7, redatelja Aarona Sorkina, koji stiže ove godine.

Jessica Chastain igrat će bolničarku, Cullenovu kolegicu, koja je riskirala život i posao da bi ga razotkrila i zaustavila surađujući s bivšim detektivima. Chastain je bila dvaput nominirana za nagradu Oscar, 2011. godine za ulogu u filmu Tajni život kućnih pomoćnica (The Help) i 2012. godine za ulogu u filmu Zero Dark Thirty. Njeni budući projekti uključuju ulogu Tammy Faye Bakker u filmu The Eyes of Tammy Faye kao i špijunski triler 355.

Scenarij novog filma napisala je Krysty Wilson-Cairns po knjizi Charlesa Graebera. Produkciju vode Scott Franklin i Darren Aronofsky iz Protozoa Pictures, zajedno s FilmNation-om, piše Variety.